Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αξίζει βραβείο μυθοπλασίας» απαντούν στους FT συνεργάτες του Π.Λαφαζάνη

«Αξίζει βραβείο μυθοπλασίας» απαντούν στους FT συνεργάτες του Π.Λαφαζάνη

Την έντονη αντίδραση συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times περί «κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή». «Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην υπουργού, τονίζοντας μάλιστα πως «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα».

Την έντονη αντίδραση συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times περί «κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή».

«Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην υπουργού, τονίζοντας μάλιστα πως «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα».

«Σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Άδειασμα των θησαυροφυλακίων. Στροφή στη Μόσχα για βοήθεια. Αυτά ήταν τα στοιχεία του κρυφού πλάνου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που είχαν καταστρώσει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας» γράφει η εφημερίδα, κάνοντας ειδική αναφορά στα όσα ειπώθηκαν στη συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας, σε ξενοδοχείο, στις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους δύο συντάκτες που υπογράφουν το άρθρο, το κρυφό σχέδιο «δίνει μία αίσθηση του χάους και των παρασκηνιακών κινήσεων, καθώς η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από τη νομισματική ένωση, πριν ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει στους όρους για ένα πακέτο διάσωσης 86 δισ. ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής. Καθώς η συμφωνία αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί, τα σχέδια αυτά υπενθυμίζουν επίσης την αποφασιστικότητα μιας ευμεγέθους ομάδας του αριστερού κόμματος του Τσίπρα να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και να αυξηθεί ο κρατικός έλεγχος στην οικονομία».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι «ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές αιφνιδιάστηκαν όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει τον έλεγχο του Νομισματοκοπείου, εκεί όπου φυλάσσονται τα αποθέματα ρευστού της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024