Ρέντσι: Η Ευρώπη να μην κάνει τη δασκάλα με το μολύβι στο χέρι
«Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή και να μην είναι μόνο μια δασκάλα με μπλε και κόκκινο μολύβι στο χέρι, η οποία λέει τι είναι σωστό και τί δεν είναι» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο Tg5.
«Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή και να μην είναι μόνο μια δασκάλα με μπλε και κόκκινο μολύβι στο χέρι, η οποία λέει τι είναι σωστό και τί δεν είναι», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο Tg5.
Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα σεβαστεί το όριο του 3% για τη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και ότι θα αρχίσει να μειώνει το δημόσιο χρέος της.
«Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο αυτό του 3%» αλλά «και η Γερμανία το υπερέβη, το 2003» συμπλήρωσε με νόημα.
Πρέπει να μειωθεί το χρέος «για να μην συμβεί ό,τι γίνεται, συνήθως, στην Ιταλία. Μια χώρα στην οποία οι πολιτικοί πληρώνουν με τα χρήματα των παιδιών και των εγγονών τους και συσσωρεύουν χρέος» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κινδυνεύουν τα αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή από τους Φρουρούς της Επανάστασης;
- GlobalFirepower: Οι μεγαλύτεροι στρατοί του κόσμου για το 2026 – Η χώρα έκπληξη που προηγείται με μεγάλη διαφορά
- ΑΕΚ: 11άδα που επέλεξε ο Νίκολιτς για το «Καραϊσκάκη» (pic)
- Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο
- Η Γη των 10 δισεκατομμυρίων πλησιάζει – Το αβάσταχτο βάρος του υπερπληθυσμού
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι δηλώσεις Λιβανού – Σενετάκη μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στη δικογραφία


