Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Σε δίκη ο Φωτόπουλος και άλλα 58 άτομα για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της Επιχείρησης προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της. Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο είναι οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, Π.Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός, στελέχη της επιχείρησης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, το πρώην στέλεχος της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος και άλλοι.
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 59 κατηγορούμενοι, πρώην πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και στελέχη της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της Επιχείρησης προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της.
Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο είναι οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, Π.Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός, στελέχη της επιχείρησης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, το πρώην στέλεχος της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος και άλλοι.
Το βούλευμα (αριθμ.1148/2015) διατάσσει την παραπομπή των 59 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ και τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο.
Οι 59 κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010 αλλά και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ποσό που προοριζόταν για μελέτη η οποία δεν εκπονήθηκε ποτέ, χωρίς όμως να επιστραφούν και τα χρήματα στην ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση η Εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων και ζητούσε μόνο την παραπομπή του κ. Αθανασόπουλου για την χρηματοδότηση ποσού 300 χιλιάδων ευρώ, σχετικά με την μελέτη που δεν εκπονήθηκε.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου