Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πρωτοβουλία Κλούνεϊ για τους πολέμους στην Αφρική

Νέα πρωτοβουλία Κλούνεϊ για τους πολέμους στην Αφρική

Ελισάβετ Σταμοπούλου Σε δράση ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο του ακτιβισμού με μια πρωτοβουλία που τον θέλει να ερευνά και να προσπαθεί να εκθέσει στη δικαιοσύνη εκείνους που χρηματοδοτούν και επωφελούνται από τους πολέμους στην Αφρική. Σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώνει […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Σε δράση ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο του ακτιβισμού με μια πρωτοβουλία που τον θέλει να ερευνά και να προσπαθεί να εκθέσει στη δικαιοσύνη εκείνους που χρηματοδοτούν και επωφελούνται από τους πολέμους στην Αφρική.

Σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Τζο Πρέντεργκαστ, πρώην αφρικανό διευθυντή του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, και οργανώνουν ένα πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Φρουρός».

Ερευνά τη ροή του χρήματος μέσα και έξω από τις εμπόλεμες ζώνες, και προσπαθεί να εφοδιάσει αρμόδιους φορείς με εργαλεία που θα συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική ανάληψη δράσης.

Η πρωτοβουλία οργανώνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ως σύμμαχο έχει μια ιστοσελίδα που ενθαρρύνει άτομα να υποβάλλουν ανώνυμα συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το πώς χρηματοδοτούνται οι συγκρούσεις και νομιμοποιούνται τα κέρδη από αυτές.

Όχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν ο Κλούνεϊ επιχείρησε να καταγράψει το δράμα των προσφύγων στο Σουδάν, ενώ με τον συνεργάτη του έχουν επιχειρήσει να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο των κερδοσκόπων.

«Η πραγματική μάχη για την ειρήνη και την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έρθει όταν οι άνθρωποι που επωφελήθηκαν από τους πολέμους καταβάλλουν ένα ποσό για τη ζημιά που προκάλεσαν», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Η νέα του πρωτοβουλία, που οργανώνεται λίγες ημέρες πριν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκεφτεί τις ΗΠΑ, έρχεται να ερευνήσει τη χρηματοδότηση των πολέμων από τη Βορειοανατολική μέχρι την Κεντρική Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, του Σουδάν και του Νότιου Σουδάν.

Η κίνηση καταφθάνει, επίσης, μετά από έρευνα που έδειξε ότι το ποσοστό των νεκρών στους πιο βάναυσους πολέμους του κόσμου ξεπέρασε το 28% το 2014, με πέντε αφρικανικές χώρες να βρίσκονται ανάμεσα στα 10 πιο θανατηφόρα έθνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κλούνεϊ συνεργάζεται με τον Πρέντεργκαστ, που ίδρυσε το 2007 το πρότζεκτ «Enough». Είχαν συμπράξει το 2010 για το «Satellite Sentinel Project» που μέσω δορυφόρων επιχείρησε να αναδείξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Φρουρός» έχει την υποστήριξη του οργανισμού «Not On Our Watch» που ίδρυσε ο Κλούνεϊ με μια πλειάδα ηθοποιών όπως με τους Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον και Ντον Τσιντλ.

entertainment.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024