Αίσιο τέλος για 190 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοικτά της Καρπάθου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 190 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκε η μετεπιβίβασή τους στο φορτηγό πλοίο Mara, σημαίας Τόγκο και τώρα κατευθύνονται προς τη Σητεία. Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 60 παιδιά και πολλοί ηλικιωμένοι.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 190 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους μετανάστες είναι 60 παιδιά, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των ηλικιωμένων. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκε η μετεπιβίβασή τους στο φορτηγό πλοίο Mara, σημαίας Τόγκο και τώρα κατευθύνονται προς τη Σητεία. Το πλοίο, ωστόσο, θα αργήσει πολύ να προσεγγίσει το λιμάνι της Σητείας λόγω της απόστασης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες.
Οι ίδιοι μετανάστες κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή 112, ενημερώνοντας τους αρμόδιους ότι πλέουν σε ακυβέρνητη λέμβο και ότι χρειάζονται βοήθεια.
Το σκάφος, μήκους 13 μέτρων, με τους μετανάστες εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων