Ο οδηγός της F1, Zιλ Μπιανκί, έχασε τη «μάχη» με το θάνατο
Ο οδηγός της Formula 1, Ζιλ Μπιανκί, πέθανε σε ηλικία 25 ετών υποκύπτοντας στους τραυματισμούς που είχε υποστεί από το ατύχημα στο περσινό Grand Prix της Ιαπωνίας, ανέφερε, το Σάββατο, με ανακοίνωσή της η οικογένεια του. Ο Μπιανκί βρισκόταν σε κώμα μετά το ατύχημα του τον περασμένο Οκτώβριο στην πίστα της Σουζούκα. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Νις, κοντά στο σπίτι των γονιών του. Θλίψη σε όλο τον κόσμο της Formula.
Ο οδηγός της Formula 1, Ζιλ Μπιανκί, πέθανε σε ηλικία 25 ετών υποκύπτοντας στους τραυματισμούς που είχε υποστεί από το ατύχημα στο περσινό Grand Prix της Ιαπωνίας, ανέφερε, το Σάββατο, με ανακοίνωσή της η οικογένεια του.
Ο Μπιανκί βρισκόταν σε κώμα μετά το ατύχημα του τον περασμένο Οκτώβριο στην πίστα της Σουζούκα. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Νις, κοντά στο σπίτι των γονιών του.
«Ο Ζιλ πάλεψε έντιμα μέχρι το τέλος, όπως έκανε πάντα, αλλά σήμερα η μάχη του έφτασε στο τέλος», ανέφερε η οικογένεια του. «Ο πόνος μας είναι απέραντος και απερίγραπτος».
«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του Ζιλ, μετά από την σκληρή μάχη που έδωσε», δήλωσε με ανάρτηση της στο Twitter η ομάδα της Formula 1, Marussia. «Ήταν ένα προνόμιο να τον έχουμε να αγωνίζεται για την ομάδα μας».
Θλίψη σε όλο τον κόσμο της Formula
«Μου λείπουν τα λόγια. Θα μας λείψεις, παλιέ μου φίλε», γράφει χαρακτηριστικά ο συμπατριώτης του, Ζαν Ερίκ Βερν, πρώην πιλότος της Τόσο Ρόσο, ενώ ο επίσης Γάλλος οδηγός της Λότους, Ρομέν Γκροσάν ανέφερε: «Χάσαμε έναν από τους καλύτερους οδηγούς και ανθρώπους, που έχω συναντήσει ποτέ. Μου λείπεις τόσο πολύ, φίλε μου».
Συγκινητικά είναι και τα λόγια του Αυστραλού οδηγού της Ρεντ Μπουλ, Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος έγραψε τα εξής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εσένα και ό,τι ωραίο περάσαμε. Θα μου λείψεις, αδελφέ». Τέλος ο Βρετανός, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα, Τζένσον Μπάτον, χαρακτήρισε τον Μπιανκί ως «έναν πραγματικά σπουδαίο άνθρωπο και γνήσιο μαχητή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Νικ Κύργιος: Αποκάλυψε ποιο άθλημα θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά μετά το τένις (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι: «Ο Ρόδρι θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης»
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε το «blackout» – Ντεμπούτο ο Σάλιακας (vid)
- Ο Κώστας Καραπαπάς για όλα: Αποκαλύψεις για μεταγραφές και προτάσεις (vid)
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Ωραία ενέργεια από τον Ζέλσον, ο Φίλης αστοχεί για λίγο (vid)
- Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος: «Έρχομαι σε ομάδα με μεγάλη δυναμική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442