Προσπάθεια επαναλειτουργίας δύο εργοστασίων στην Κομοτηνή
Προσπάθεια επαναλειτουργίας δύο εργοστασίων της ΣΕΛΜΑΝ και της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.
Προσπάθεια επαναλειτουργίας δύο εργοστασίων της ΣΕΛΜΑΝ και της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες επενδυτές που διαθέτουν «επιχειρηματικό σχέδιο» για την επανεκκίνηση της ΣΕΛΜΑΝ.
Το σχέδιο προβλέπει σε πρώτη φάση λειτουργία δύο μονάδων («νοβοπάν» και «μελαμίνης») με απασχολούμενους αρχικά 120-140 άτομα. Χρειάζεται, ωστόσο, να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες εκκαθάρισης (εκτιμήσεις παγίων, πλειστηριασμοί, κ.ά.).
Για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ο κ. Τόλιος αναφέρει ότι υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής πρωτοποριακού μοντέλου επαναλειτουργίας βιώσιμων μονάδων σε Κομοτηνή και Νάουσα, μέσω πτωχευτικού συμβιβασμού και τη δημιουργία «συνεργατικού σχήματος» με συμμετοχή εργαζομένων και πιστωτών.
Το συγκεκριμένο σχήμα προβλέπει διαγραφή, άλλα και κεφαλαιοποίηση χρεών, καθώς και την εξασφάλιση περιορισμένων κεφαλαίων για επανεκκίνηση μονάδων.
Στόχος είναι η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 350 θέσεων εργασίας, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο προβλέπεται να φθάσουν τους 700 απασχολούμενους.
Οι δύο επιχειρήσεις βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης και ο κ. Τόλιος συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή με τους εργαζόμενους σε αυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δική Τεμπών: Αυξήθηκε ο αριθμός των θέσεων στην αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας
- Οι απίθανες αποζημιώσεις του Μπενίτεθ
- Δένδιας για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Σμηναγού Ηλιάκη: Χρέος μας η συνέχιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας
- Οδηγοί έκαναν κόντρες και έτρεχαν με 221 χλμ/ώρα στη Θεσσαλονίκη – Ο ένας οδηγούσε μεθυσμένος
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα σενάρια για τους Μπόστον Σέλτικς
- Μικρολίμανο: Το βαρύ ποινικό παρελθόν του κακοποιού που πυροβόλησαν αστυνομικοί