Μέρκελ: Πρώτα η ψήφιση στην ελληνική Βουλή και μετά τα υπόλοιπα Κοινοβούλια
Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.
Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.
«Τα θετικά υπερίσχυσαν των αρνητικών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» σημείωσε.
Η καγκελάριος αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι τις 15 Ιουλίου για τον ΦΠΑ, τα εργασιακά και τα φορολογικά.
Iδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την Βουλή τους τελευταίους μήνες και τα οποία θεωρούνται μονομερείς ενέργειες. Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Μέρκελ είπε ότι τα υπόλοιπα (προσλήψεις, ΕΡΤ, 100 δόσεις) θα πρέπει να επανεξεταστούν.
Για το θέμα του χρέους αναφέρθηκε στη συμφωνία του 2012, λέγοντας ότι «θα συζητήσουμε για το χρέος μόλις έχουμε την πρώτη θετική αξιολόγηση. Εκτός συζήτησης η ονομαστική διαγραφή χρέους».
Εκτίμησε ότι περίπου 25 δισ. ευρώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σε ερώτηση για το περίφημο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για πέντε χρόνια, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν υφίσταται. «Το σχέδιο Α έχει επαληθευθεί δεν υπάρχει σχέδιο Β, δηλαδή Grexit» τόνισε.
Σε άλλη ερώτηση για το αν τα μέτρα θα τα «σηκώσουν» οι πολίτες, η Μέρκελ είπε ότι «βρέθηκαν ευρείες πλειοψηφίες στο ελληνικο Κοινοβούλιο που δεν υπήρχαν στο παρελθόν».
Η καγκελάριος ρωτήθηκε επίσης για το τι τελικά σήμανε το «όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, επικαλούμενη μάλιστα τις σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442