Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερος παλαιστίνιος κρατούμενος έπειτα από δύο μήνες απεργίας πείνας

Ελεύθερος παλαιστίνιος κρατούμενος έπειτα από δύο μήνες απεργίας πείνας

Ελεύθερος, έπειτα από 56 μέρες απεργίας πείνας, αφέθηκε από τις ισραηλινές Αρχές ο Παλαιστίνιος Χάντερ Αντνάν, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία διαχείρισης φυλακών. Ο Αντνάν συνελήφθη λίγο μετά την απαγωγή και τη δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών πέρυσι, γεγονός που είχε οδηγήσει στη σύλληψη πολλών εκατοντάδων Παλαιστίνιων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ελεύθερος, έπειτα από 56 μέρες απεργίας πείνας, αφέθηκε από τις ισραηλινές Αρχές ο Παλαιστίνιος Χάντερ Αντνάν, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία διαχείρισης φυλακών.

«Ο Χάντερ Αντνάν, που βρισκόταν υπό διοικητική κράτηση, αφέθηκε ελεύθερος», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο η Σίβαν Γουάιζμαν εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης φυλακών.

Ο 37χρονος Αντνάν βρισκόταν στη φυλακή εδώ και έναν χρόνο υπό διοικητική κράτηση. Πρόκειται για καθεστώς το οποίο επιτρέπει στις ισραηλινές Αρχές να κρατούν ανθρώπους χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες για περιόδους έξι μηνών που μπορούν να ανανεώνονται επ’ αόριστον. Η κατάσταση της υγείας του είχε προκαλέσει ανησυχία στους Παλαιστίνιους.

Στο τέλος Ιουνίου είχε τερματίσει την απεργία πείνας κατόπιν συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο δικηγόρος του και η ισραηλινή αρχή διαχείρισης φυλακών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία.

Ο Αντνάν συνελήφθη λίγο μετά την απαγωγή και τη δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών πέρυσι, γεγονός που είχε οδηγήσει στη σύλληψη πολλών εκατοντάδων Παλαιστίνιων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το 2012 είχε ήδη πραγματοποιήσει απεργία πείνας 66 ημερών για να καταγγείλει την κράτησή του. Μετά την απεργία αυτή, στη διάρκεια της οποίας δεχόταν να λαμβάνει βιταμίνες και αλάτι, είχε αφεθεί ελεύθερος. Κατά τη δεύτερη απεργία πείνας που πραγματοποίησε, είχε αρνηθεί να δεχθεί οτιδήποτε εκτός από νερό.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι θα το θεωρούσε υπεύθυνο για ό,τι συνέβαινε στον Αντνάν, την ώρα που η ισραηλινή κυβέρνηση επανεκκίνησε στα μέσα Ιουνίου τη διαδικασία υιοθέτησης ενός νομοσχεδίου το οποίο θα επιτρέπει την αναγκαστική σίτιση κρατούμενων στην περίπτωση που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Διαδηλώσεις υποστήριξης του Αντνάν πραγματοποιούνταν από όλα τα παλαιστινιακά κινήματα τις τελευταίες εβδομάδας στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024