Η Φινλανδία φέρεται να είναι η χώρα που τηρεί την πιο σκληρή στάση στο Eurogroup, με την χώρα να προβάλλει έντονες αντιστάσεις στην έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Μάλιστα, η κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης, μεταδίδει δημοσιογράφος του κρατικού δικτύου YLE.

Η Φινλανδία φέρεται να είναι η χώρα που τηρεί την πιο σκληρή στάση στο Eurogroup, με την χώρα να προβάλλει έντονες αντιστάσεις στην έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Μάλιστα, η κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης, μεταδίδει δημοσιογράφος του κρατικού δικτύου YLE.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φινλανδικό Κοινοβούλιο δεν δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, να συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στη Φινλανδία, η κυβέρνηση συνασπισμού αποτελείται από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Αληθινοί Φινλανδοί, που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας σκληρότερης γραμμής σχετικά με τα προγράμματα στήριξης χωρών της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, η Μαρία Στενρόος δημοσιογράφος αρμόδια για ευρωπαϊκά ζητήματα γράφει στο Twitter ότι πηγή της φινλανδικής κυβέρνησης δήλωσε στο Yle ότι η εξουσιοδότηση που έχει λάβει ο Στουμπ από το φινλανδικό Κοινοβούλιο είναι πολύ συγκεκριμένη και στην πραγματικότητα δείχνει σε Grexit.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι η φινλανδική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ενδεχόμενο κατάρρευσης το πρωί του Σαββάτου, καθώς το Κόμμα των Φινλανδών απείλησε ότι εάν η κυβέρνηση δεν πει «Όχι» σε τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Η Φινλανδία εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στη θέση της ακόμη και αν μείνει μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Φινλανδών φαίνεται να επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το YouGov.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr