Συνολική άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν ζητά ο Πούτιν
Αρση όλων των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν με το που υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ζήτησε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ενόσω οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βιέννη, το αμερικανικό Κογκρέσο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης μέχρι να υπάρξει συμφωνία.
Αρση όλων των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν με το που υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ζήτησε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Υποθέτουμε ότι όλες οι κυρώσεις εις βάρος του Ιράν θα αρθούν, το ερώτημα είναι ποιες και πότε. Ζητάμε συνολική άρση τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπο στη ρωσική πόλη Ούφα και εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι οι έξι δυνάμεις που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.
Νωρίτερα, κι ενόσω οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βιέννη, το αμερικανικό Κογκρέσο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν από την πλευρά του επιμένει ότι οι απαιτήσεις των έξι μεγάλων δυνάμεων είναι «υπερβολικές».
Καθώς η προθεσμία εκπνέει, ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται αποφασισμένος για μία τελική συμφωνία. Σε ανακοίνωσή του ο λευκός Οίκος επεσήμανε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πρόκειται να δώσει εντολή για την επιστροφή της διαπραγματευτικής ομάδας από την Βιέννη, εάν οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν – που έχουν λάβει επανειλημμένες παρατάσεις – δεν αποδειχθούν εποικοδομητικές.
«Το γεγονός πως ήμασταν ξεκάθαροι για τις προσδοκίες μας για μια τελική συμφωνία σημαίνει ότι είναι απίθανο να συνεχιστούν οι συζητήσεις για πολλές ακόμη εβδομάδες. Αλλά ακόμη, δεν θα πρόκειται να κάνω εικασίες για το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Τζος Έρνεστ.
«Βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι κάνουμε πραγματική πρόοδο», δήλωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από την Βιέννη. «Δεν θα βιαστούμε και δεν θα πιεστούμε». Προειδοποίησε όμως πως «δεν πρόκειται να κάτσουμε για πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Εργαζόμαστε σκληρά, αλλά δεν βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας πως θα παραμείνει στην Βιέννη όσο χρειαστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σωτήρης Καλυβάτσης για την σχέση του με την Υρώ Λούπη: «Τρέχουμε στα λιβάδια σε αργή κίνηση»
- Μακρόν: Η απάντηση στα ειρωνικά σχόλια Τραμπ για το χαστούκι που του έδωσε η Μπριζίτ
- Τροποποιήσεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: Μηχάνημα έπιασε τα μαλλιά 40χρονης και της αφαίρεσε το δέρμα
- Η διαφήμιση της χρονιάς από τη Lego: Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους… ενώνονται για το Μουντιάλ (vid)
- Δουδωνής: Κυβερνητική πλειοψηφία υπόδικων – Πάνω από 15 στους 156 εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις
- Νέα Αριστερά: Ζητεί την άμεση αποπομπή Τσιάρα μετά την αποκάλυψη της νέας δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χάος στο Κλάπαμ του Λονδίνου από viral «link-up» στο TikTok
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442