Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αποστέλλεται στο Eurogroup η θέση των θεσμών επί των ελληνικών προτάσεων

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στόχος ήταν να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση των θεσμών πάνω στις ελληνικές προτάσεις, η οποία αυτήν την ώρα συγγράφεται και θα αποσταλεί στο Eurogroup.

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στόχος ήταν να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση των θεσμών πάνω στις ελληνικές προτάσεις, η οποία αυτήν την ώρα συγγράφεται και θα αποσταλεί στο Eurogroup.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χρειάζεται να λάβουν μια «σημαντική απόφαση», όταν συναντηθούν το Σάββατο για να αξιολογήσουν τη νέα ελληνική πρόταση.

Ο Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε σχέση με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ωστόσο ότι το έγγραφο είναι ένα «λεπτομερές».

«Η ευρεία στήριξη εντός της Ελλάδας δίνει στην πρόταση περισσότερη αξιοπιστία, αλλά ακόμα και τότε χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά κατά πόσο είναι καλή και εάν βγαίνουν τα νούμερα», είπε σε δημοσιογράφους.

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που οφείλουμε να λάβουμε αύριο, οπότε θα το κάνουμε επιμελώς», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Οι ελληνικές προτάσεις «είναι ένα πολύ μακροσκελές κείμενο, όμως οφείλουμε να εξετάσουμε αν είναι επαρκώς συγκεκριμένο, αν η εφαρμογή του θα αποφέρει αρκετά χρήματα, αν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρκετά ισχυρά», δήλωσε ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχουν ομάδες για να το εξετάσουν αυτό στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεπώς τις αφήνω να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024