Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες ταινίες και επανεκδόσεις στο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας

Νέες ταινίες και επανεκδόσεις στο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας

Οι νέες κινηματογραφικές ταινίες μάς δίνουν και πάλι ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες από την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Μετά τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας που -μεταξύ άλλων- οδήγησαν και σε πολλές αναβολές εκδηλώσεων, κινηματογραφικών προβολών, κ.α., η κοινωνία προσπαθεί να μπει και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Έτσι μετά το μικρό, έκτακτο διάλειμμα των προηγούμενων ημερών, οι νέες κινηματογραφικές ταινίες μάς δίνουν και πάλι ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες από την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το θρίλερ μυστηρίου, Σκοτεινός Τόπος, με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της πρόωρα χαμένης Amy Winehouse, τα αγόρια που πετάνε τα ρούχα σας για τα μάτια σας μόνο στο Magic Mike XXL, καθώς και δυο επανεκδόσεις κλασικών ταινιών, ό,τι πρέπει για να τις απολαύσουμε στα θερινά σινεμά της πόλης.


Σκοτεινός τόπος
Ακόμα ένα βιβλίο της συγγραφέως Τζίλιαν Φλιν («Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Με πρωταγωνίστρια τη βρεβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν, η ταινία αφηγείται την τραγική ιστορία της Λίμπι Ντέι που ήταν μόλις επτά ετών όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι σε μία φάρμα του Κίνακι. Εκείνη κατάφερε να διαφύγει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δεκαπεντάχρονου αδελφού της τον δολοφόνο. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα η δυσλειτουργική Λίμπι, προκειμένου να επιβιώσει, πουλά την ιστορία της. Έτσι αναγκάζεται να ξεθάψει επώδυνες μνήμες ανατρέχοντας βήμα προς βήμα στα γεγονότα της τραγικής βραδιάς για να συνειδητοποιήσει τελικά ότι το παρελθόν δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η ελληνική έκδοση του ομότιτλου βιβλίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στη σειρά pocket.


Magic Mike XXL
Η παρέα που ξεσήκωσε το κοινό σε όλο τον κόσμο με την επιτυχία «Magic Mike» επιστρέφει. Αυτή τη φορά, ανεβάζουν ρυθμούς (και… σφυγμούς) και παίρνουν τους δρόμους – με μια νέα ιστορία, νέα όνειρα και φιλοδοξίες και εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις, προκαλώντας «εγκεφαλικά». Τρία χρόνια αφότου ο Μάικ Λέιν άφησε την ενεργό δράση επιλέγοντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, συνειδητοποιεί ότι μάλλον διάλεξε λάθος δρόμο. Η επιχείρηση που έστησε δεν πηγαίνει ιδιαίτερα καλά και η γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν η «μία και μοναδική» μάλλον δεν είναι. Και όχι μόνο…


Amy: Το Κορίτσι Πίσω Από Το Όνομα
Τέσσερα χρόνια μετά τον αιφνίδιο χαμό μιας από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας στην Αγγλία, η τρέλα και το ταλέντο της αγαπημένης καλλιτέχνιδας αναβιώνει στο κινηματογραφικό πανί, μέσα από το ντοκιμαντέρ Amy. Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανέλαβε ο Ασίφ Καπάντια, δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Senna» (2011) ο οποίος επεξεργάστηκε ένα μεγάλο όγκο –γνωστού αλλά και ανέκδοτου- υλικού, μαζί με νέες ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις από κοντινά της πρόσωπα. Στόχος του είναι να σκιαγραφήσει την ταραχώδη πορεία της βραβευμένης με πέντε Γκράμι βρετανίδας μουσικού, από την παιδική της ηλικία στο Σάουθγκεϊτ του βόρειου Λονδίνου έως και τον πρόωρο θάνατό της το 2011 από δηλητηρίαση από αλκοόλ.


Μαζί σου κι ας πεθάνω
Το Μαζί σου κι ας πεθάνω, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αυστραλού σκηνοθέτη Τζος Λόσον, είναι ταυτόχρονα μία έξυπνη κωμωδία για το σεξ, αλλά και μια συγκινητική απεικόνιση της μυστικής ζωής πέντε ζευγαριών που ζουν στο Σίδνεϊ. Το προκλητικό και μερικές φορές σοκαριστικό σενάριο του Λόσον, πλάθει μια ιστορία που διερευνά διάφορα σεξουαλικά φετίχ, και τις συνέπειες που επακολουθούν όταν κανείς τα μοιράζεται.


Μακρύ καυτό καλοκαίρι (επανέκδοση)
Η ταινία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1958 και έδωσε στον Πολ Νιούμαν το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών. Ο όμορφος περιπλανώμενος Μπεν, φτάνει σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή, αλλά η φήμη του πυρομανή πατέρα του προηγείται, και στιγματίζεται άμεσα με την άφιξη του. Με την αποφασιστικότητα του όμως, θα κερδίσει σύντομα την εύνοια του βαθύπλουτου Γουίλ Βάρνερ, ο οποίος θεωρεί το Μπεν το σωστό άντρα για την κόρη του, παρά τις έντονες αντιδράσεις του γιου του.


Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (σε αποκατεστημένη έκδοση/RE- MASTERED)
Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός που συγκλόνισε την ιαπωνική κοινωνία τη δεκαετία του 1930, η ταινία του Ναγκίσα Όσιμα παραμένει ακόμα και σήμερα πρωτότυπη και αντισυμβατική. Αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές αλλά και θύελλα αντιδράσεων διεθνώς, το δημιούργημα του Όσιμα εξερευνά ρεαλιστικά και άφοβα τη δύναμη της ερωτικής επιθυμίας. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την παθιασμένη ερωτική σχέση της Σάντα Άμπε, πρώην πόρνης και νυν υπηρέτριας ενός ξενώνα, και του εργοδότη της, Κιτσίσο Ίσιντα. Καθώς οι ερωτικές εμπειρίες του ζευγαριού γίνονται εντονότερες, το πάθος μετατρέπεται σε εμμονή και το ζευγάρι απομονώνεται στον δικό του μικρόκοσμο. Η Σάντα γίνεται όλο και πιο κτητική και εκείνος όλο και πιο πρόθυμος να την ικανοποιήσει. Έτσι, πειραματίζονται με επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια, τα οποία τελικά θα τους οδηγήσουν σ’ ένα βίαιο τέλος ως πράξη υπέρτατης ικανοποίησης.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 9/7-15/7

Δείτε περισσότερα για τις Νέες Ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024