Τσίπρας: Θέλουμε λύση που να αποκλείει το Grexit
Θέλουμε λύση οικονομικά βιώσιμη που να αποκλείει το Grexit, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, «με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο».
Θέλουμε λύση οικονομικά βιώσιμη που να αποκλείει το Grexit, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, «με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο».
Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στη Σύνοδο Κορυφής τις θέσεις της, όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μία συμφωνία δίκαιη κοινωνικά και βιώσιμη, η οποία θα περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την κάλυψη των χρηματοπιστωτικών αναγκών της χώρας στο μεσοδιάστημα, πακέτο αναπτυξιακό για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και την έναρξη συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, προς μία βιώσιμη συμφωνία που θα αποκλείει το Grexit και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση.
Δήλωσε, επίσης, ικανοποιημένος από το γεγονός ότι από τις τοποθετήσεις των άλλων ευρωπαίων ηγετών συνειδητοποιεί ότι όλοι κατανοούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντίνος Παρθένης: Το έργο του «Ποίηση» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1.258.000 ευρώ
- Ρούμπιο: «Η Κούβα είναι απειλή για τις ΗΠΑ» – Ψάχνει η Ουάσινγκτον διέξοδο από το Ιράν μέσω Αβάνας;
- Επίσημο: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά αρμοδιότητες αρχιδιαιτητή στην Ισπανία!
- Εσωτερικός τουρισμός: Διακοπές για 27.500 αγρότες με προγράμματα του ΟΠΕΚΑ – Οι παροχές
- Κρήτη: Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε Αμάρι και Βορίζια
- Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πλησιάζει πλέον τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου
- Ο Εθισμός μας βάζει στον κόσμο του Metropolis
- Eurogroup για Στεγαστικό: Οδηγός τα μοντέλα Ισπανίας, Κροατίας και Ιρλανδίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)

































![Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λίμα χτυπά σύμβουλό του με τέιζερ και σκάει στα γέλια [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/taser12-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442