Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το μήνυμα των εταίρων

Ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το μήνυμα των εταίρων

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένων και των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, βάσει των οποίων την Κυριακή κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένων και των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Μετά το σαφές μήνυμα των εταίρων, ότι η Ελλάδα πρέπει μέχρι το πρωί της Παρασκευής να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις επί των οποίων θα αποφασιστεί εάν θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν το βράδυ της Τρίτης ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υπάρχει πλέον σαφής παραδοχή απ’ όλες τις πλευρές ότι ένα Grexit δεν είναι επιθυμητό για γεωπολιτικούς λόγους, ενώ παράλληλα έχει τεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους και αναζητείται λύση που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πλευρά είναι ικανοποιημένη καθώς στο τραπέζι βρίσκεται ένα ενιαίο πακέτο προαπαιτούμενων, το οποίο περιλαμβάνει τόσο μια προρύθμιση που θα καλύψει τα άμεσα χρηματοδοτικά προβλήματα της χώρας για τις επόμενες 30 με 40 ημέρες και το οποίο θα λύσει το ζήτημα αξιοπιστίας, όσο και μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Μετά το τέλος της Συνόδου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναζητεί λύση που να αποκλείει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους «θα κινηθεί ταχύτατα».

Θέλουμε λύση οικονομικά βιώσιμη που να αποκλείει το Grexit, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μία συμφωνία δίκαιη κοινωνικά και βιώσιμη, η οποία θα περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, προς μία βιώσιμη συμφωνία που θα αποκλείει το Grexit και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση, είπε ο Αλ.Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό, η συμφωνία θα περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την κάλυψη των χρηματοπιστωτικών αναγκών της χώρας στο μεσοδιάστημα, πακέτο αναπτυξιακό για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και την έναρξη συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

Δήλωσε, επίσης, ικανοποιημένος από το γεγονός ότι από τις τοποθετήσεις των άλλων ευρωπαίων ηγετών συνειδητοποιεί ότι όλοι κατανοούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024