Ρωσία: Να σεβαστεί η ΕΕ οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού
Μιλώντας για πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ που εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα, η Ρωσία, διά στόματος του μόνιμου αντιπροσώπου της στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, καλεί την ΕΕ να σεβαστεί οποιαδήποτε επιλογή των πολιτών στις κάλπες της 5ης Ιουλίου.
Μιλώντας για πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ που εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα, η Ρωσία, διά στόματος του μόνιμου αντιπροσώπου της στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, καλεί την ΕΕ να σεβαστεί οποιαδήποτε επιλογή των πολιτών στις κάλπες της 5ης Ιουλίου.
«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει φυσικά ένα στοιχείο σύγχυσης. Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι’ αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δεν θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η ΕΕ θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού» είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.
«Πάντως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα ως προς το ζήτημα αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών» πρόσθεσε ο Τσιζόφ.
Κατά το Ρώσο αξιωματούχο δεν απειλείται έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. «Κατά πρώτον τέτοια διαδικασία, τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε διαμορφωθεί στην ΕΕ και κατά δεύτερον, το γεγονός αυτό θα συνιστούσε προηγούμενο για άλλες χώρες, τη στιγμή που δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα στη σημερινή ΕΕ» επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442