Ρωσία: Να σεβαστεί η ΕΕ οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού
Μιλώντας για πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ που εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα, η Ρωσία, διά στόματος του μόνιμου αντιπροσώπου της στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, καλεί την ΕΕ να σεβαστεί οποιαδήποτε επιλογή των πολιτών στις κάλπες της 5ης Ιουλίου.
Μιλώντας για πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ που εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα, η Ρωσία, διά στόματος του μόνιμου αντιπροσώπου της στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, καλεί την ΕΕ να σεβαστεί οποιαδήποτε επιλογή των πολιτών στις κάλπες της 5ης Ιουλίου.
«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει φυσικά ένα στοιχείο σύγχυσης. Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι’ αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δεν θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η ΕΕ θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού» είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.
«Πάντως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα ως προς το ζήτημα αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών» πρόσθεσε ο Τσιζόφ.
Κατά το Ρώσο αξιωματούχο δεν απειλείται έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. «Κατά πρώτον τέτοια διαδικασία, τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε διαμορφωθεί στην ΕΕ και κατά δεύτερον, το γεγονός αυτό θα συνιστούσε προηγούμενο για άλλες χώρες, τη στιγμή που δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα στη σημερινή ΕΕ» επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Κοστιούκ: Θρίαμβος με πολιτικό βάρος στη Μαδρίτη και παγωμένη ατμόσφαιρα στον τελικό με την Αντρέεβα
- Λαμία: Θύμα άγριας επίθεσης 13χρονη από ανήλικη – Την έριξε στο οδόστρωμα και την κλώτσαγε
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
- Πρόωρη αυλαία για το «Σπίτι Μου 2» – Βροχή διαμαρτυριών
- Ευρώπη ή Αμερική: Πού αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων;
- Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα: Πωλείται η ερωτική φωλιά τους
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442