Μείωση 30%-40% στις κρατήσεις στον τουρισμό τις τελευταίες ημέρες
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30% - 40% στη ροή των κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, άρα έχουμε μείωση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα, επισημαίνει ο ΣΕΤΕ. Υπό την προϋπόθεση ότι μετά το δημοψήφισμα, η χώρα θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα εκτιμάται ότι υπάρχει ακόμα το χρονικό περιθώριο για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, προσθέτει.
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30% – 40% στη ροή των κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, άρα έχουμε μείωση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Υπό την προϋπόθεση ότι μετά το δημοψήφισμα, η χώρα θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα εκτιμάται ότι υπάρχει ακόμα το χρονικό περιθώριο για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, προσθέτει.
Ειδικότερα, σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, σχετικά με τη μείωση του ρυθμού των κρατήσεων, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων διευκρίνισε τα εξής:
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των Τour Operators, οι κρατήσεις της χώρας μας, αυτή την περίοδο, πέρυσι, κυμαίνονταν στο επίπεδο των 120.000 επισκεπτών καθημερινά. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30% – 40% στη ροή των κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, άρα έχουμε μείωση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα.»
» Με την προϋπόθεση ότι μετά το δημοψήφισμα, η χώρα θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα και θα αποκατασταθεί η εικόνα μας στο εξωτερικό, εκτιμάται ότι υπάρχει, ακόμα, το χρονικό περιθώριο, ώστε ο ρυθμός των κρατήσεων να επιταχυνθεί και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442