Αποχαιρέτησε τη Σάντος και πάει προς Κίνα ο Ρομπίνιο
Ο Ρομπίνιο αφήνει τη Σάντος, προκειμένου να συναντήσει τον συμπατριώτη του πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, στους πρωταθλητές Κίνας της Γκουανγκζού Εβεργκράντε. Ο 31χρονος, πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν, ολοκλήρωσε την τρίτη παρουσία του στη Σάντος, μιας και η διάσημη ομάδα της Βραζιλίας δεν μπορούσε να αντέξει τις οικονομικές του απαιτήσεις.
Ο Ρομπίνιο αφήνει τη Σάντος, προκειμένου να συναντήσει τον συμπατριώτη του πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, στους πρωταθλητές Κίνας της Γκουανγκζού Εβεργκράντε.
Ο 31χρονος, πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν, ολοκλήρωσε την τρίτη παρουσία του στη Σάντος, μιας και η διάσημη ομάδα της Βραζιλίας δεν μπορούσε να αντέξει τις οικονομικές του απαιτήσεις.
«Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Ομως η Σάντος θα είναι πάντα στην καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά ο Ρομπίνιο.
«Η Σάντος θα πάει υπέροχα, γιατί είναι πάνω από κάθε παίκτη. Θα προσπαθήσω να παραμείνω ευτυχισμένος και να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο, να παίζω ποδόσφαιρο και ελπίζω μία ημέρα να επιστρέψω.»
Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας ανέφεραν, ότι ο Ρομπίνιο, που ήταν μέλος της Βραζιλίας στο Κόπα Αμερίκα της Χιλής, θα εξακολουθήσει -εκτός απροόπτου- την καριέρα του με τους πρωταθλητές Κίνας.
Η Γκουανγκζού, νωρίς αυτό τον μήνα πήρε στον πάγκο της τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, αντικαθιστώντας τον Ιταλό Φάμπιο Καναβάρο, που παρέμεινε στην θέση του για λιγότερο από μισή σεζόν.
Ο Σκολάρι που έκανε αμέσως αλλαγές, κατάφερε να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο μέσο Παουλίνιο από την Τόττεναμ τη Δευτέρα αντί 15 εκατ. δολαρίων.
Η ομάδα της Κίνας, νικήτρια του ασιατικού Champions League το 2013, δεν είναι η μοναδική ομάδα της ασιατικής χώρας, που ξοδεύει μεγάλα ποσά στις μετεγγραφές, μιας και αυτή την εβδομάδα η Σανγκάι Σενχούα δαπάνησε 14,5 εκατ. δολλάρια, για να πάρει από την Μπεσικτάς και να ντύσει με την φανέλα της τον διεθνή Σενεγαλέζο φορ, Ντεμπά Μπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μανού, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
- To Λας Βέγκας πλησιάζει στο NBA: Επενδυτικό σχέδιο 8 δισ. δολαρίων για τη νέα ομάδα
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Οι ιστορικές τιτανομαχίες της τετράδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα ως τον τελικό
- Αργεντινή – Ελβετία 3-1 (παρ.): Υποφέρει γιατί η καρδιά της πρωταθλήτριας… αντέχει!
- Η ισοφάριση της Ελβετίας και το… σπάνιο σφύριγμα για την αποβολή του Εμπολό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442