Κουτσούμπας: Το κάλπικο «όχι», ισούται με «ναι» στο μνημόνιο Τσίπρα
Να δει το δημοψήφισμα σαν «μια ευκαιρία να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση στην ΕΕ» κάλεσε τον λαό από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της.
Να δει το δημοψήφισμα σαν «μια ευκαιρία να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση στην ΕΕ» κάλεσε τον λαό από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της.
Το δικό μας ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι «»ναι ή όχι στις προτάσεις για συμφωνία των τριών θεσμών και της κυβέρνησης;». Εμείς λέμε όχι» απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση αποτελούν μία συνολική βιώσιμη συμφωνία που να δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τον λαό, γιατί η πρόταση που κατέθεσε η ίδια στους δανειστές, όπως είπε, περιλαμβάνει βάρβαρα μέτρα., που δεν αμβλύνονται στις γωνίες.
Τα «ήξεις αφήξεις πέντε μηνών» μας οδηγούν πάλι στην αρχή, πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «το κάλπικο ‘όχι’ που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με ‘ναι’ στη συμφωνία -λαιμητόμο για τον λαό, με ‘ναι’ στο αντιλαϊκό μνημόνιο Τσίπρα, στο να κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών βιοπαλαιστών. Το «όχι» της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός «ναι» στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» πρόσθεσε ο γγ του ΚΚΕ.
«Ούτε οι εκλογές. Ούτε το δημοψήφισμα, ούτε ο ανασχηματισμός μπορούν να εγγυηθούν τη λαϊκή εντολή» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, καλώντας τους Έλληνες να αποβάλουν τη μοιρολατρία, να πουν το μεγάλο «ναι» σε κατάργηση των μνημονίων, «ναι» στη ρήξη με την ΕΕ, «ναι» στη μονομερή διαγραφή του χρέους και να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα πάλης.
Ο Δ.Κουτσούμπας σχολίασε, επίσης, επικριτικά τις δηλώσεις Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες: «Και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Μόλις προ ολίγου υπουργός σας είπε ότι αν αλλάξει έστω κατά τι η πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση και θα ζητήσει να υπερψηφιστεί. Ισχύει το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα»».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Τουλάχιστον 10 τραυματίες από πυροβολισμούς σε πάρτι σε λίμνη στην Οκλαχόμα
- «Ο Στογιάκοβιτς επιλέγει την Εθνική Ελλάδας»
- Κέιτι Πέρι: Οι νέες φωτογραφίες που ανέβασε με τον Τζάστιν Τριντό και τη Μιράντα Κερ
- Σχηματίζεται το νέο Champions League: Γνωστό το 1/3 της League Phase για τη σεζόν 2026-27
- Οι «Βάστα Σόιμπλε» επιστρέφουν – εάν έφυγαν ποτέ
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- «Ήμερη, Η Ανατομία μιας Πτώσης»: Για 15 παραστάσεις στο θέατρο Πορεία
- Η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν σε πολιτική και οικονομική ευκαιρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442