Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Στο 50-50 οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία

Σόιμπλε: Στο 50-50 οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία

Επικριτικός έναντι των ελληνικών προτάσεων εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Β.Σόιμπλε, λέγοντας ότι αυξάνουν τους φόρους χωρίς να γίνεται μείωση των δαπανών. «Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τα οφέλη της παραμονής στο ευρώ. Αν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη τους για τη χάραξη πολιτικής, το ευρώ θα καταρρεύσει. Οι πιθανότητες συμφωνίας είναι 50-50» συνέχισε.

Επικριτικός έναντι των ελληνικών προτάσεων εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Β.Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στην Φρανκφούρτη, λέγοντας ότι αυξάνουν τους φόρους χωρίς να γίνεται μείωση των δαπανών.

«Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τα οφέλη της παραμονής στο ευρώ. Αν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη τους για τη χάραξη πολιτικής, το ευρώ θα καταρρεύσει. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του Eurogroup, οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία είναι 50-50» συνέχισε.

Έδωσε, πάντως, για μια ακόμα φορά το στίγμα της κρισιμότητας της κατάστασης, λέγοντας ότι «η 30ή Ιουνίου είναι η 30ή Ιουνίου».

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικά γενναιόδωρη» την πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα.

«Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος» υπογράμμισε ο Γέγκερ.

O ίδιος συμπλήρωσε ότι η συζήτηση γίνεται επί ενός συνολικού πακέτου, τονίζοντας ότι στόχος του Eurogroup είναι η εξεύρεση λύσης, αλλά λείπει ένα βασικό συστατικό: η διάθεση της ελληνικής πλευράς να συμφωνήσει με τις προτάσεις των θεσμών.

«Μόνο τότε θα υπάρξει λύση, αν η ελληνική κυβέρνηση κινηθεί προς τους θεσμούς και δεχθεί την γενναιόδωρη προσφορά τους» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Τόσο ο Γιέγκερ όσο και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς δήλωσαν ότι το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισαν ότι «ο χρόνος πιέζει». «Το Σάββατο είναι η αποφασιστική μέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Βιρτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024