Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο εσωτερικού σχεδιασμού για το Volvo XC90 και τον άνθρωπο που το δημιούργησε

Βραβείο εσωτερικού σχεδιασμού για το Volvo XC90 και τον άνθρωπο που το δημιούργησε

Ένα ακόμα βραβείο σχεδιασμού αποσπά το XC90, αυτή τη φορά για την αισθητική του εσωτερικού του με τους κριτές του γερμανικού Automotive Interiors Expo 2015 να επιβραβεύουν τόσο το αυτοκίνητο όσο και τον υπεύθυνο σχεδιασμού για το θάλαμο επιβατών του πολυτελούς σουηδικού SUV.

Το βραβείο «Interior Design of the Year» για αυτοκίνητο παραγωγής προσθέτει στο βιογραφικό του το Volvo XC90, με τον υπεύθυνο σχεδιασμού για το θάλαμο επιβατών του και επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος στη σουηδική φίρμα, Robin Page να αποσπά το βραβείο «Interior Designer of the Year Award», ξεχωρίζοντας μεταξύ πολλών διακεκριμένων σχεδιαστών αυτοκινήτου.

Οι βραβεύσεις έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης Automotive Interiors Expo 2015, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και όπως σημειώνει η Volvo «αντικατοπτρίζουν το σχεδιαστικό άλμα που σημειώθηκε με το νέο XC90».

«Δέχομαι με ταπεινότητα και δέος αυτό το βραβείο. Η εσωτερική σχεδίαση του νέου XC90 αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική αλλαγή κατεύθυνσης, όσον αφορά στο design, για τη Volvo. Στη Volvo Cars δίνουμε έμφαση στη δημιουργία μιας συνολικά πολυτελούς εμπειρίας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα και το κρύσταλλο, με έναν τρόπο που επιφέρει ηρεμία και γαλήνη στην οδηγική εμπειρία», δήλωσε με αφορμή τη βράβευσή του ο Robin Page.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα βραβεία έρχονται να προστεθούν στο βραβείο «Best of the Best», που είχε αποσπάσει το νέο XC90 πριν από μερικές εβδομάδες, στο διαγωνισμό Red Dot Award, για το πρωτοποριακό και ποιοτικό design του, ξεχωρίζοντας μεταξύ 5.000 προϊόντων από 31 διαφορετικές κατηγορίες.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo Cars, Thomas Ingenlath και «κατ’ εξοχήν» υπεύθυνος για το νέο αισθητικό κώδικα των Σουηδών αναφέρει για το νέο design της φίρμας: «Εξελίσσουμε τη σχεδιαστική γλώσσα της Volvo, έχοντας πάντοτε συνείδηση της κληρονομιάς μας. Η ασφάλεια, η ποιότητα και η φροντίδα για το περιβάλλον είναι πρωτογενή συστατικά των αυτοκινήτων της Volvo. Συνεπώς, οτιδήποτε κάνουμε οφείλει να εκπληρώνει αυτές τις υποσχέσεις της μάρκας. Αν παραλείψεις αυτά τα στοιχεία, είναι πιθανό να μην καταφέρεις να δημιουργήσεις μία αίσθηση άνετης διαβίωσης στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Πρώτα έρχεται η ασφάλεια, μετά η άνεση και μετά η συνολική εμπειρία πολυτέλειας. Είναι στοιχεία που συνδυάζονται για να προσφέρουν μια απόλυτη εμπειρία, που όμοιά της δεν υπάρχει στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων».

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024