Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος δίσκος για τη μπάντα που

Νέος δίσκος για τη μπάντα που «μπλέκει» το λαϊκό με το swing

Μαρία Πετροπούλου Βασίζονται με εκπληκτικό τρόπο σε τραγούδια περασμένα που επανέρχονται σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ με ευρηματικές επανεκτελέσεις, ενώ παράλληλα μας συστήνουν στον προσωπικό τους ήχο με πρωτότυπο υλικό, σε αγγλικό αλλά και ελληνικό στίχο. Ο λόγος για τους Crime Swing Investigation, το συγκρότημα που «σουινγκάρει» και δουλεύει το γκάζι και το φρένο με […]

Μαρία Πετροπούλου

Βασίζονται με εκπληκτικό τρόπο σε τραγούδια περασμένα που επανέρχονται σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ με ευρηματικές επανεκτελέσεις, ενώ παράλληλα μας συστήνουν στον προσωπικό τους ήχο με πρωτότυπο υλικό, σε αγγλικό αλλά και ελληνικό στίχο.

Ο λόγος για τους Crime Swing Investigation, το συγκρότημα που «σουινγκάρει» και δουλεύει το γκάζι και το φρένο με απίστευτη μαεστρία.

Οι CSI πρεσβεύουν το δημιουργικό «ανακάτεμα» του λαϊκού ήχου και του μπουζουκιού με τη μουσική swing, ενώ χαρακτηρίζουν την jazz ως «ελευθερία». Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2009, ενώ αναδείχθηκε στην τελική του μορφή το 2012.

Τα μέλη του σχήματος είναι η Χριστίνα Άρτεμις Παππά στα φωνητικά, ο Θεοδόσιος Κοσμίδης στην κιθάρα, ο Κώστας Πατσιώτης στο κόντρα μπάσο ο Μάρκος Χαιδεμένος στο πιάνο , ο Γιώργος Ζαρέας στο Τρομπόνι και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης πίσω από τα τύμπανα.

Την Άνοιξη του 2015 κυκλοφόρησε ο νέος τους δίσκος, από την Music Mirror. H Χριστίνα Παππά δηλώνει στο in.gr, ότι ο δίσκος περιέχει δέκα κομμάτια, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι πρωτότυπα και τα έξι διασκευές. «Το ύφος είναι επιθετικό, λυρικό, πότε ‘ανεβαστικό’ και πότε ρεαλιστικό». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «προσπαθήσαμε να χωρέσουμε όλες τις αγαπημένες μας ιδέες σε ένα cd, που πιστεύω μας χαρακτηρίζει απόλυτα» και αναγνωρίζει ότι «για όσα δεν περιγράφουν οι λέξεις, υπάρχουν νότες να το πουν».

Ο ήχος του άλμπουμ είναι η μείξη της μουσικής jazz, της ragtime- ενός είδους μουσικής που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα ανάμεσα στο 1895 και το 1918, ξεκίνησε σαν χορευτική μουσική, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1940 πολλά jazz συγκροτήματα άρχισαν να το περιλαμβάνουν στη μουσική τους- αλλά και της ελληνικής swing.

Η . Παππά εξηγεί ότι «η ηχογράφηση ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία ως προς τα δημιουργικά της στάδια και ως προς όσα καινούρια προκύπτουν κατά τη διάρκειά της». Επίσης, τονίζει ότι η εποχή που διανύουμε είναι «δύσκολη για δίσκους». «Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ακόμη και μετά το στάδιο της σύνθεσης και της ηχογράφησης, χρειάζονται τόσες ώρες, τόσες ημέρες, τόσοι μήνες για να τρία λεπτά μουσικής», ενώ καταλήγει ότι «μάθαμε πολλά από τη διαδικασία αυτή και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα».

Οι CSI ετοιμάζονται τώρα για τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, με σκοπό να προωθήσουν τον δίσκο τους ‘Shot In The Dark’. Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται στο TONY στη Λάρισα στις 2 Ιουλίου και στο Del Mar στην Κόρινθο, την 1 Αυγούστου.

Συντελεστές
Θεοδόσιος Κοσμίδης ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστος Κωνσταντινίδης τύμπανα, Κώστας Πατσιωτης κοντραμπάσο, Ντίνος Μάνος κοντραμπάσο, Γιώργος Ζαρέας τρομπόνι, Χριστίνα Άρτεμις Παππά φωνή πιάνο τσέμπαλο και καζού, Κωνσταντίνος Παππάς σφύριγμα. Στα κομμάτια Γκαζοχώρι, Ιλισός, Μακριά σου ένα χρόνο και twice a bet μπάσο έπαιξε ο Ντίνος Μάνος
Ηχογράφηση μίξη επιμέλεια Νίκος Λαγός στούντιο συνΕνα, Mastering Γιάννης Χριστοδουλάτος Sweetspot Studio Εικαστική επιμέλεια Γιώργος Γκόγκουρας

Ο δίσκος κυκλοφορεί απο 25 Φεβρουαρίου απο την Music Mirror διαδυκτιακά σε iTunes
και σε φυσικό προιόν απο την 1η Μαρτίου στον ΙΑΝΟ Σταδίου Αθήνα, στον ΙΑΝΟ Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη, στο RELOAD MALL και στο Music Corner

entertainment.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024