Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Σακελλαρίδης: Συμφωνία για αναπροσαρμογή βαρών στην κοινωνία

Στόχος των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αν και έχουν απόσταση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συμφωνία αναπροσαρμογής των βαρών στην ελληνική κοινωνία, σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραμείνει στη θέση της εάν κατά την ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων χάσει τη δεδηλωμένη των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Στόχος των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αν και έχουν απόσταση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συμφωνία αναπροσαρμογής των βαρών στην ελληνική κοινωνία, σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραμείνει στη θέση της εάν κατά την ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων χάσει τη δεδηλωμένη των κομμάτων που τη στηρίζουν.

«Το επόμενο διάστημα και αφού υπάρξει συμφωνία, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας θα αναλογιστεί τις ευθύνες του. Προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, δεν περνάει» τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο» να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι ψήφοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη από τα κόμματα που τη στηρίζουν, «η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό» τόνισε.

Ο ίδιος εξέφρασε την κατανόησή του για τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τους κάλεσε να αναλογιστούν ότι η συμφωνία στοχεύει στην αναπροσαρμογή των βαρών στην ελληνική κοινωνία, καθώς και «την κρισιμότητα των στιγμών και την κρισιμότητα του εγχειρήματος».

Για το χρόνο και τον τρόπο που θα φτάσει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» για κανένα από τα δύο, ωστόσο σημείωσε ότι το χρονικό περιθώριο για την ψήφιση της συμφωνίας είναι η 30η Ιουνίου.

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ στα νησιά, θέμα για το οποίο έχει εκφράσει την κάθετη διαφωνία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π,Καμμένος, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της νησιωτικότητας και εκτίμησε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να έχουμε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με την εξαίρεση των νησιών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, παρατήρησε ότι έχει τεθεί και θα συζητηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024