
Επιστημονική εκδήλωση για τα γνωσιακά προβλήματα στην πολλαπλή σκλήρυνση
Την ανάδειξη των γνωσιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας θα επιχειρήσει να αναδείξει η επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει η Α' Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον διευθυντή της και καθηγητή Νευρολογίας, Ι. Ευδοκιμίδη.
Την ανάδειξη των γνωσιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας θα επιχειρήσει να αναδείξει η επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει η Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον διευθυντή της και καθηγητή Νευρολογίας, Ι. Ευδοκιμίδη.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα).
Ειδικότερα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, θα συναντηθούν ομάδες από όλη τη χώρα να συζητήσουν τα ερευνητικά προγράμματα τα οποία σχετίζονται με το θέμα της συνάντησης. Συγχρόνως θα δοθεί η δυνατότητα στην ερευνητική ομάδα του Αιγινητείου να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Noesis-MS.
Το Σάββατο 4 Ιουλίου, διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα κύρια ζητήματα όπως την φυσική πορεία των νευροψυχολογικών ελλειμμάτων, τις πιθανές αιτιοπαθογένειες των γνωσιακών διαταραχών, την αναλυτική περιγραφή και εκτίμηση του συνόλου των νευροψυχολογικών διαταραχών, καθώς και τη συνεισφορά των σύγχρονων νευροαπεικονιστικών μεθόδων στην ανάδειξη των ελλειμμάτων.
Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με καθορισμένο αριθμό συμμετοχών, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι συνάδελφοι νευρολόγοι στις αναγκαίες νευροψυχολογικές δοκιμασίες.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
health.in.gr
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442