Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Επιστημονική εκδήλωση για τα γνωσιακά προβλήματα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Την ανάδειξη των γνωσιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας θα επιχειρήσει να αναδείξει η επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει η Α' Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον διευθυντή της και καθηγητή Νευρολογίας, Ι. Ευδοκιμίδη.

Την ανάδειξη των γνωσιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας θα επιχειρήσει να αναδείξει η επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει η Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον διευθυντή της και καθηγητή Νευρολογίας, Ι. Ευδοκιμίδη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα).

Ειδικότερα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, θα συναντηθούν ομάδες από όλη τη χώρα να συζητήσουν τα ερευνητικά προγράμματα τα οποία σχετίζονται με το θέμα της συνάντησης. Συγχρόνως θα δοθεί η δυνατότητα στην ερευνητική ομάδα του Αιγινητείου να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Noesis-MS.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα κύρια ζητήματα όπως την φυσική πορεία των νευροψυχολογικών ελλειμμάτων, τις πιθανές αιτιοπαθογένειες των γνωσιακών διαταραχών, την αναλυτική περιγραφή και εκτίμηση του συνόλου των νευροψυχολογικών διαταραχών, καθώς και τη συνεισφορά των σύγχρονων νευροαπεικονιστικών μεθόδων στην ανάδειξη των ελλειμμάτων.

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με καθορισμένο αριθμό συμμετοχών, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι συνάδελφοι νευρολόγοι στις αναγκαίες νευροψυχολογικές δοκιμασίες.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

health.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024