Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κουρουμπλής: Υπέρ της άμεσης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Την βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με φορείς του νησιού.

Την βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με φορείς του νησιού.

Στη σύσκεψη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλός της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου, αντίστοιχα.

Οι φορείς επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης προκειμένου πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο ώστε «το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού να λάβει σάρκα και οστά» τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιαγράμματα, τόσο για τη σύσταση του οργανισμού, όσο και για τη διαδικασία στελέχωσής του, με απώτερο σκοπό τη συντομότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης, η κατασκευή του οποίου στοίχισε περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ (ολοκληρώθηκε το 2010), είναι δυναμικότητας 50 κλινών. Το έργο είχε χαρακτηριστεί ως «ειδικού σκοπού» και η ανάθεση του δεν έγινε με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, γεγονός που είχε εγείρει ποίκιλες πολιτικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας το υπουργείο Υγείας, παρότι είχε παραλάβει το Νοσοκομείο, απεφάνθη ότι δεν ήταν εφικτή η λειτουργία και η χρηματοδότησή του. Επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη είχε προταθεί η στελέχωσή του με μετακινήσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και προσλήψεις επικουρικών γιατρών, τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, από το Φθινόπωρο του 2014 που επιφορτίστηκε η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με αποκλειστική αρμοδιότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου δεν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη επί της λειτουργίας του.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024