Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Μάριο Ντράγκι συναντάται ο πρωθυπουργός

Με τον Μάριο Ντράγκι συναντάται ο πρωθυπουργός

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Όπως έγινε γνωστό, στις 19.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της EKT, Μάριο Ντράγκι, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Η κεντρική ευρωτράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών όσο υπάρχει έδαφος για συμφωνία. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται αύριο, Τρίτη, να αποφασίσει νέα αύξηση του ELA.

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Όπως έγινε γνωστό, στις 19.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής των «28» της ΕΕ.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΕΚΤ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη, προκειμένου να χορηγήσει πρόσθετη ρευστότητα στο ελληνικό σύστημα μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Ήδη σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα, Δευτέρα, αποφασίστηκε να αυξηθεί περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του ELA.

Ωστόσο μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, όπως συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, δεν ανακοινώθηκε το πρόσθετο ποσό που ενέκρινε η ΕΚΤ.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το ανώτατο πλαφόν του ELA εχει αυξηθεί από τα 84,1 δισ. ευρώ (που ήταν την προηγούμενη Τετάρτη) στα περίπου 88,5 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024