Εντοπισμός χιλιάδων ανασφάλιστων οχημάτων από το ΥΠΟΙΚ
Παρεμβάσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, στη συνέντευξη τύπου που οργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Παρεμβάσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, στη συνέντευξη τύπου που οργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Η συνέντευξη γίνεται με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα της κυκλοφορίας των ανασφαλίστων οχημάτων, τη διαδικασία εντοπισμού τους και τις σχετικές πρωτοβουλίες της πολιτείας και της ασφαλιστικής αγοράς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία της ασφαλιστικής αγοράς με το υπουργείο Οικονομικών είναι στενή προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσία από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές με επιτόπιους ελέγχους και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο, ενώ με βάση τα αποτελέσματα της νέας εφαρμογής του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου 1 στα 5 οχήματα είναι ανασφάλιστο.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου ο κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να διαπιστώσει ο ίδιος εάν είναι ασφαλισμένος επισκεπτόμενος το site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση «www.hic.gr». Εκεί πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, επιβεβαιώνει εάν το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις