Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Alpine Celebration Concept: Ένα βήμα πιο κοντά στην αναγέννηση

Renault Alpine Celebration Concept: Ένα βήμα πιο κοντά στην αναγέννηση

Η Renault ανανεώνει την υπόσχεσή της να λανσάρει ένα sportscar με τα διακριτικά της Alpine, από το 2016 παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη αλλά ενδεικτική της τελικής μορφής του μοντέλου εκδοχής του με φόντο το «σκληροτράχηλο» Le Mans.


Η γαλλική φίρμα παρουσίασε με φόντο τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans μια πρωτότυπη αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή εκδοχή του sportscar με τα διακριτικά της Alpine που θα οδηγήσει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Το Alpine Celebration Concept, όπως ονομάζεται το νέο πρωτότυπο μοντέλο αποτίοντας φόρο τιμής στα 60 χρόνια της Alpinem, παραπέμπει σχεδιαστικά στην κλασική Α110 Berlinetta, αναμιγνύοντας το γνώριμο μοτίβο των διπλών φωτιστικών σωμάτων και της χαρακτηριστικά καμπύλης οροφής με σύγχρονες γραμμές.

Ξεχωρίζουν οι χαρακτηριστικής σχεδίασης ζάντες που θυμίζουν τις Α110 και Α310 της δεκαετίας του ’70, κρύβοντας πίσω τους τις πορτοκαλί δαγκάνες από το σύστημα πέδησης.

Στο πίσω τμήμα διακρίνεται η σταθερή αεροτομή και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης που ακροβολίζονται στα δύο άκρα του αεροδυναμικού διαχύτη ο οποίος «υποδέχεται» ένα κεντρικό αλά F1 φως ομίχλης. Την εικόνα του πρωτότυπου που στην έκδοση παραγωγής αναμένεται να ονομάζεται Alpine Sport 1 συμπληρώνει το αναγνωρίσιμο χρωματικό μοτίβο γαλάζιου πορτοκαλί.

H Renault εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά της κλειστά σε ό,τι αφορά τα μηχανικά και μη μέρη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση παραγωγής θα επωφεληθεί από turbo κινητήρα 1,6 ή 2,0 λίτρων, από το Clio ή το Megane RS αντιστοίχως.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024