Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο αρχείο οι έρευνες για την υποκλοπή του τηλεφώνου της Μέρκελ

Στο αρχείο οι έρευνες για την υποκλοπή του τηλεφώνου της Μέρκελ

Λόγω έλλειψης ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων, οι έρευνες για το σκάνδαλο υποκλοπής του κινητού τηλεφώνου της Ανγκελα Μέρκελ σταματούν. Σε αυτήν την ανακοίνωση προέβη την Παρασκευή η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, έναν χρόνο μετά την έναρξη της έρευνας για την υπόθεση που έφερε στο φως ο Εντουαρντ Σνόουντεν και η οποία (για κάποιο διάστημα τουλάχιστον) βάρυνε τις σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας.

Λόγω έλλειψης ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων, οι έρευνες για το σκάνδαλο υποκλοπής του κινητού τηλεφώνου της Ανγκελα Μέρκελ σταματούν. Σε αυτήν την ανακοίνωση προέβη την Παρασκευή η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, έναν χρόνο μετά την έναρξη της έρευνας για την υπόθεση που έφερε στο φως ο Εντουαρντ Σνόουντεν και η οποία (για κάποιο διάστημα τουλάχιστον) βάρυνε τις σχέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας.

Μία πρώτη γεύση της πορείας των ερευνών είχαν δώσει οι γερμανοί εισαγγελείς τον Δεκέμβριο, οπότε για πρώτη φορά δήλωναν ότι δεν έχει προκύψει κάποιο ισχυρό στοιχείο που να στηρίζει την υπόθεση. Επισήμως, η ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας κάνει λόγο για τερματισμό της έρευνας, καθώς «οι κατηγορίες δεν μπορούν να αποδειχθούν νόμιμα στο πλαίσιο μίας διαδικασίας του ποινικού δικαίου».

Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν για το εύρος των αμερικανικών παρακολουθήσεων είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στη Γερμανία. Εν μέσω του διπλωματικού πυρετού, το σκάνδαλο κυρίως της υποκλοπής του κινητού της γερμανίδας καγκελαρίου είχε επηρεάσει σημαντικά τη σχέση των δύο χωρών, οι οποίες παραδοσιακά είναι πολύ στενές. «Η κατασκοπεία μεταξύ φίλων δεν είναι καθόλου σωστή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τότε η Μέρκελ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024