Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ δρομολόγησε τη διαδοχή του

O μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ δρομολόγησε τη διαδοχή του

Ο μικρότερος γιος του Αυστραλού μεγιστάνα, ο 42χρονος Τζέιμς Μέρντοχ, θα γίνει σύντομα ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της 21st Century Fox και ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν αναβαθμίζεται σε εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας.

Η φημολογούμενη αλλαγή σκυτάλης στην μιντιακή αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοχ φαίνεται πως θα λάβει χώρα στα τέλη του 2015 ή το αργότερο στις αρχές του 2016.

O 84χρονος Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ αναμένεται σύντομα να παραιτηθεί από τη θέση του παραχωρήσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της 21st Century Fox στον μικρότερο γιο του, Τζέιμς.

Ο 42χρονος θα πρέπει να συνεργαστεί από την επίζηλη θέση του CEO της 21st Century Fox με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Λάχλαν. Ο 43 ετών μεγαλύτερος γιος του Μέρντοχ μοιραζόταν μέχρι σήμερα την προεδρία της εταιρείας με τον πατέρα του ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ενώ τώρα αναβαθμίζεται και αποκτά εκτελεστικές εξουσίες.

Βέβαια, ο πατήρ Ρούπερτ θα διατηρήσει και ο ίδιος, όπως λέγεται, τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας έχοντας τον τελευταίο (κι αποφασιστικό) λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ είχαν σπεύσει να ξεγράψουν τον Τζέιμς από την κούρσα της διαδοχής, κυρίως λόγω της ανάμειξης του στο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην βρετανική εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World. Όμως, όπως σχολιάζουν, αποφασιστικό ρόλο για την τελική απόφαση του Μέρντοχ έπαιξε το γεγονός πως ο Τζέιμς φαίνεται πολύ πιο δυναμικός από τον Λάχλαν.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διοικητικών αλλαγών στην 21st Century Fox δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά μάλλον οι αλλαγές αναμένεται να συντελεστούν στο τέλος του 2015 ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2016.

Οι Μέρντοχ, εκτός από την 21st Century Fox, ελέγχουν και την News Corporation, το άλλο μισό της μιντιακής αυτοκρτορίας τους. Το ποσοστό της οικογένεια ανέρχεται περίπου στο 40% των ψήφων και στις δύο εταιρείες, με τον Ρούπερτ Μέρντοχ να διατηρεί μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με τους γιους του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024