Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι κυρώσεις δεν μας επιτρέπουν τη συνεργασία, λέει ο Πούτιν στον Ρέντσι

Οι κυρώσεις δεν μας επιτρέπουν τη συνεργασία, λέει ο Πούτιν στον Ρέντσι

Επιζήμιες για τη συνεργασία με την Ιταλία  χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της χώρας του, λόγω της Ουκρανίας. Ο Πούτιν ζήτησε τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ «σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, στρατιωτικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές πτυχές τους», ενώ για τη σχέση με την G7 απάντησε ότι «απλούστατα, δεν υφίσταται κανενός είδους σχέση».

Επιζήμιες για τη συνεργασία με την Ιταλία χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της χώρας του, λόγω της Ουκρανίας.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ «σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, στρατιωτικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές πτυχές τους», ενώ για τη σχέση με την G7 απάντησε ότι «απλούστατα, δεν υφίσταται κανενός είδους σχέση».

Ο Ρέντσι από την μεριά του τόνισε ότι «επιθυμεί το κοινό έργο των δυο χωρών να μπορέσει να έχει μέλλον».

Ευχαριστώντας τον Πούτιν για την επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Ρέντσι θέλησε, επίσης, να επαναλάβει, με αισιοδοξία, στην φράση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

Στην Ρωσία δραστηριοποιούνται πάνω από 400 ιταλικές επιχειρήσεις, ενώ οι επενδύσεις της Μόσχας στην Ιταλία αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο, όμως, εξ αιτίας των κυρώσεων, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών μειώθηκαν κατά 25%.

Θερμής υποδοχής αναμένεται να τύχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και στο Βατικανό, προσδοκώντας τον «καλό λόγο» του ποντίφικα.

Κατά πολλούς, άλλωστε, ο Πάπας Φραγκίσκος ενεπλάκη παρασκηνιακά τόσο στις διαβουλεύσεις για το Παλαιστινιακό όσο και στην εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024