Πανούσης κατά Κωνσταντοπούλου για τις τουαλέτες της Βουλής
Να περνούν από τον ανιχνευτή μετάλλων, για να εισέρχονται στους χώρους της Βουλής, την τουαλέτα ή το καφενείο, εξετάζει η ασφάλεια της Βουλής για τους αστυνομικούς, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έδωσε άδεια στα ΜΑΤ να εισέλθουν για να κάνουν χρήση της τουαλέτας. Ενοχλημένος ο Γιάννης Πανούσης από τη συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου.
Να περνούν από τον ανιχνευτή μετάλλων, για να εισέρχονται στους χώρους της Βουλής, την τουαλέτα ή το καφενείο, εξετάζει η ασφάλεια της Βουλής για τους αστυνομικούς, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έδωσε άδεια στα ΜΑΤ να εισέλθουν για να κάνουν χρήση της τουαλέτας.
Κύκλοι ασφαλείας του κτιρίου της Βουλής επικαλέστηκαν την τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια σε διευκρινίσεις τους προς δημοσιογράφους.
«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός προληπτικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια κτίρια. Δεν είναι δυνατό η ταυτοποίηση, ότι είναι πράγματι αστυνομικός, να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει κουμπούρι. Εξάλλου στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς» τόνισαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι ασφαλείας της Βουλής.
Σύμφωνα με το Mega, κύκλοι της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρέπει οι αστυνομικοί να περνούν από το μηχάνημα, αφού έχουν αφήσει το όπλο τους, την εξάρτησή τους και το κινητό τους.
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία» είπε ο κ. Πανούσης, από τον Βόλο, εγκαινιάζοντας το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου λαθεμένη και την απέδωσε σε παρεξήγηση.
«Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί- η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442