Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Σε τι να τοποθετηθούμε και τι να στηρίξουμε;

Βενιζέλος: Σε τι να τοποθετηθούμε και τι να στηρίξουμε;

Το mail Χαρδούβελη ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης, πέντε μήνες μετά την εκλογή της. «Μας ζητά να τοποθετηθούμε: μας έχει πει τι εισάγει και τι προτείνει στον ελληνικό λαό;»

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταλογίζοντας της τραγικούς χειρισμούς και ερασιτεχνισμούς με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα, και υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης είναι αποτελέσματα της απραξίας της κυβέρνησης που αθέτησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία, αυταρέσκεια, προχειρότητα και ανευθυνότητα ,που οδηγούν τη χώρα στην υπογραφή ενός νέου καταστροφικού μνημονίου.

«Για κάθε μήνα καθυστέρησης χρειαζόμαστε ένα επιπλέον χρόνο στο μνημόνιο. Δεν μας λέει ο πρωθυπουργός πως κατάφερε να φέρει τη χώρα με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. θα χρειαστούμε νέο δάνειο γιατί παράγεται νέο έλλειμμα. Ποια είναι η σκληρή διαπραγμάτευση; Τώρα είναι η καλή κυρία Μέρκελ, που ακουμπάμε στον ώμο της;» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ενώ συνέχισε λέγοντας:

«H μόνη διαπραγμάτευση που γίνετε είναι εσωτερική. Εσείς είστε έτοιμοι για συμβιβασμό και ο κ. Καμένος απόψε κήρυξε την επανάσταση».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «τρένο του τρόμου που μπροστά του το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά», το κείμενο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του στα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

«Μετά το ηχηρό προχθεσινό αδιέξοδο αντί ο κ. Τσίπρας να έρθει και να πει κάτι συγκεκριμένο, ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί αποφασίζει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

« Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μόνο δυο σκληρά μέτρα του σχεδίου Γιούνκερ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Εκτός και αν θέλει να πει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις 47 σελίδες του κειμένου που εστάλη. Αν δει κανείς όμως το κείμενο και κάνει σύγκριση τότε το email Χαρδούβελη, είναι παιδική χαρά σε σχέση με το τρένο του τρόμου που θα είναι η συμφωνία.

«Θα κερδίζατε πολλά. Θα κέρδιζε η χώρα αν είχατε σχέδιο και εγκαταλείπατε τις ιδεοληψίες σας. Γιατί στη δική σας κυβέρνηση η Ευρώπη φέρθηκε σκανδαλωδώς καλύτερα από ότι σε εμάς. Αν σε κάποιους στράφηκε εναντίον η Ευρώπη αυτή ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος ενώ απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνεννόηση ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλετε τώρα συστράτευση από την αντιπολίτευση. Ποια αντιπολίτευση; Τη συκοφαντούμενη; Την υβριζόμενη; Την λοιδορούμενη; Και ποιος τη ζητάει τη συναίνεση; Ο κ. Τσίπρας; Της «Πρώτης φοράς δημοκρατία, πρώτης φοράς Αριστερά»; Ο εταίρος του ο κ. Καμμένος, με τον τρόπο που εμφανίστηκε προηγουμένως εδώ; Επιτιθέμενος; Απαξιώνοντας τα πάντα και κυρίως το θεσμικό περιβάλλον του κοινοβουλευτικού συστήματος;

Τι θα γίνει λοιπόν μπορείτε να μας πείτε; Έχετε γραμμή; Υπάρχει κυβέρνηση με άποψη; Υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και προς ποια κατεύθυνση; Υπάρχει σχέδιο ή απλώς τρώμε το χρόνο, νομίζοντας ότι τον κερδίζουμε;

Για να πάμε από ακόμη χειρότερη θέση στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης και μάλιστα της μεγάλης διαπραγμάτευσης, γιατί η χώρα θέλει δυστυχώς πλέον Μνημόνιο 3, νέο δάνειο».

«Είπε ο κ. Καμμένος ότι σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Θυμηθείτε την κάθε λέξη, την κάθε πρόταση, την κάθε παράλειψη. Όλα μετράνε. Εδώ είμαστε να κάνουμε τον τελικό λογαριασμό ενώπιον του ελληνικού λαού και της ιστορίας», κατέληξε ο κ Βενιζέλος.

Στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε αποκλειστικά στο εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και από «δίπλα του των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον ότι προσβάλλει και ταπεινώνει τη χώρα, ενώ απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας του ότι έχει ευθύνη για την τοποθέτηση για την επιλογή του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και σε σχόλια της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την ομιλία του, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να τιμήσει τη θέση της. «Εάν σας πέφτει μεγάλη, παρακαλώ να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024