Ξανθός: Θα βρεθούν τρόποι στενότερης συνεργασίας με τα Κοινωνικά Ιατρεία
Η περίθαλψη των ανασφάλιστων, η συμμετοχή των πολιτών στην φαρμακευτική δαπάνη, οι ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία και η υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με το συντονιστικό όργανο των Κοινωνικών Ιατρείων.
Η περίθαλψη των ανασφάλιστων, η συμμετοχή των πολιτών στην φαρμακευτική δαπάνη, οι ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία και η υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με το συντονιστικό όργανο των Κοινωνικών Ιατρείων.
Ο κ. Ξανθός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Ιατρείων για τις λεπτομέρειες που απομένουν για τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους ανασφάλιστους και για τα εφαρμοστικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτή.
Δήλωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για τη γενικότερη ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία και ότι ειδικότερα θα ενισχυθούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων για να αποφευχθούν στο μέλλον οι παρατηρούμενες ελλείψεις.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εκτίμησε ωστόσο ότι τα Κοινωνικά Ιατρεία θα εξακολουθήσουν να έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο και στο προσεχές διάστημα λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα βρεθούν τρόποι στενότερης και συστηματικότερης συνεργασίας με τις Δημόσιες Δομές Υγείας.
«Αναγνωρίζουμε την εξαιρετική προσφορά των αυτοδιαχειριζόμενων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους και αδύναμους πολίτες κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων και ως Υπουργείο δηλώνουμε την απερίφραστη συμπαράστασή μας σε αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ανέφερε ότι Ομάδα Εργασίας του υπουργείου επεξεργάζεται το στρατηγικό σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442