Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο τεχνολογίας Telematics Update για τη Volvo και το Sensus Connect

Βραβείο τεχνολογίας Telematics Update για τη Volvo και το Sensus Connect

Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Volvo, Sensus Connect και η πληθώρα εφαρμογών του, εξασφαλίζει στη σουηδική φίρμα το βραβείο της Telematics Update για την «Αυτοκινητοβιομηχανία της Χρονιάς».

Οι τεχνολογικές καινοτομίες της Volvo Cars σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση αυτοκινήτων και τα υπολογιστικά νέφη επιβραβεύτηκαν με το διεθνούς κύρους βραβείο της Telematics Update που εστιάζει στον τομέα της τεχνολογικής gadget ενημέρωσης και τηλεματικής των αυτοκινήτων, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο την «Αυτοκινητοβιομηχανία της Χρονιάς».

Με γνώμονα τα παραπάνω κριτήρια το φετινό βραβείο «Αυτοκινητοβιομηχανία της Χρονιάς» δόθηκε στη Volvo στο πλαίσιο του συνεδρίου Telematics Update που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου στο Detroit, για τις τεχνολογικές εξασφαλίσεις του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Volvo, Sensus Connect, όπως εμφανίζεται στο νέο XC90.

Όπως υπογραμμίζουν οι Σουηδοί, στο XC90 επαναπροσδιορίστηκε ο τρόπος που οι οδηγοί χειρίζονται το αυτοκίνητό τους με την αντικατάσταση της παραδοσιακής παράταξης διακοπτών με μια μεγάλη οθόνη αφής που παραπέμπει σε ταμπλέτα, head-up display, λειτουργίες φωνητικού ελέγχου και χειριστήρια στο τιμόνι.

«Αξιοποιούμε την τελευταία λέξη της διαθέσιμης τεχνολογίας και την κάνουμε να λειτουργεί με τον πιο χρηστικό τρόπο για τους πελάτες μας. Το σκεπτικό μας είναι ότι η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται ώστε να παρέχει απτά οφέλη στην πραγματική ζωή και όχι απλώς να υπάρχει ως τεχνολογία για την τεχνολογία. Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο κατώφλι τεράστιων αλλαγών σε ό,τι αφορά αυτόν τον τομέα και η Volvo είναι πρωτοπόρος αυτής της επανάστασης για τις “in-car” τεχνολογίες», ανέφερε ο Klas Bendrik, επικεφαλής του τομέα εξέλιξης έξυπνων τεχνολογιών στη Volvo Cars ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα χαρακτηριστικά του Sensus Connect προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλήρως ενσωματωμένων εφαρμογών βασισμένων στην τεχνολογία υπολογιστικών νεφών. Οι διαθέσιμες εφαρμογές ποικίλλουν αναλόγως με την κάθε αγορά, περιλαμβάνοντας διαδικτυακό ραδιόφωνο, υπηρεσία εντοπισμού γεωγραφικής θέσης σε πραγματικό χρόνο, δυνατότητα εύρεσης και πληρωμής θέσης στάθμευσης καθώς και οδηγός για νέα εστιατόρια και αξιοθέατα. Επίσης, στις διαθέσιμες εφαρμογές έχει προστεθεί εφαρμογή για την υπενθύμιση τεχνικού ελέγχου σε συνδυασμό με υπηρεσία για κλείσιμο ραντεβού.

Εκτός από τις εφαρμογές που σχετίζονται με υπολογιστικά νέφη, το Sensus Connect προσφέρει επίσης το Apple Car Play και – σύντομα- το Android Auto, τα οποία μεταφέρουν εφαρμογές και λειτουργίες smartphones στην κεντρική οθόνη του infotainment. Παράλληλα, το Sensus Connect μέσω της εφαρμογής Volvo On Call, συμβατής με μια πληθώρα έξυπνων συσκευών προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου μιας σειράς λειτουργιών και συστημάτων του αυτοκινήτου από απόσταση.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024