
Δημοκρατία στην Παιδεία είναι ό,τι μας βολεύει
Όπου ακούς πως κάτι γίνεται για λόγους αρχής ψάξε να βρεις ποιος οφελείται
Οι κυβερνώντες μας που αγαπάνε τη Δημοκρατία επανέφεραν και πάλι τη συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των Διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Με άλλα λόγια για χάρη της Δημοκρατίας νέοι που ούτε πτυχίο έχουν πάρει, ούτε στη ζωή έχουν ψηθεί θεωρούνται ικανοί να συμμετέχουν στη διοίκηση ολόκληρου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Μπορεί και να είναι ικανοί αν και η μέχρι τώρα ιστορία αυτού του θεσμού δεν υπόσχεται πολλά.
Την ίδια ώρα οι γονείς (Πτυχιούχοι πολλοί από αυτούς και με πείρα της ζωής όλοι) δεν θεωρούνται ικανοί συμμετέχουν στη διοίκηση ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Μέσης Εκπαίδευσης. Γιατί;
Μα φυσικά διότι έτσι συμφέρει τους εκάστοτε συνδικαλιστές/πολιτικάντηδες. Με τους αιώνιους φοιτητές (αυτοί κυρίως εκλέγονται) θέλουν να ελέγχουν τα Πανεπιστήμια. Μας λένε όμως πως γίνεται για τη Δημοκρατία.
Αποκλείουν όμως τους γονείς στη Μέση Εκπαίδευση. Ψηφίζουν μόνο οι εργαζόμενοι του κλάδου για να ελέγχουν τα αφεντικά τους και την υπόλοιπη Παιδεία. Εκεί τη Δημοκρατία την ξεχνάμε γιατί δεν μας βολεύει.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασιλεύει η υποκρισία και αυτό θα το πληρώσουμε πανάκριβα.
Ήδη ο λογαριασμός έχει ξεκινήσει να μας τσούζει κι ακόμα είμαστε στην αρχή.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
————-
Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.
Γιώργος Επιτήδειος
- Καρπούζι ή πεπόνι; Το μεγάλο καλοκαιρινό δίλημμα
- Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία
- Δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Νικήτα: «Δεν τον πρόλαβα ζωντανό να του δώσω μία αγκαλιά»
- Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός από τους σεισμούς – Στους 2.595 οι νεκροί
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Αγώνες για τα τρία τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στους «16»
- Συνταγή: Μεσογειακή ομελέτα με φέτα
- «Φάρος σταθερότητας»: Μαζί με την αβεβαιότητα για τον κόσμο, αυξάνεται και η πίστη των Ευρωπαίων στην ΕΕ
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442