Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamb: Η πρώτη ταινία από την Αιθιοπία στις Κάννες έχει κάτι να πει

Lamb: Η πρώτη ταινία από την Αιθιοπία στις Κάννες έχει κάτι να πει

Πρώτη φορά ταινία από την Αιθιοπία πέρασε την «πόρτα» του Φεστιβάλ Καννών. Το αφρικανικό δράμα, «Lamb», που με συγκινητικό τρόπο μιλά για ένα αγόρι που διατηρεί στενή σχέση με ένα πρόβατο, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. «Ένα αγόρι προσπαθεί να σώσει τον μοναδικό και καλύτερό του φίλο ώστε να μην τον φάνε», σημειώνει στο BBC ο σκηνοθέτης […]

Πρώτη φορά ταινία από την Αιθιοπία πέρασε την «πόρτα» του Φεστιβάλ Καννών. Το αφρικανικό δράμα, «Lamb», που με συγκινητικό τρόπο μιλά για ένα αγόρι που διατηρεί στενή σχέση με ένα πρόβατο, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

«Ένα αγόρι προσπαθεί να σώσει τον μοναδικό και καλύτερό του φίλο ώστε να μην τον φάνε», σημειώνει στο BBC ο σκηνοθέτης Yared Zeleke περιγράφοντας την ταινία του, και προσθέτει:«Πρόκειται για μια ιστορία ενός αγοριού που είναι βαθιά συνδεδεμένο με το πρόβατο το οποίο έχει αναθρέψει, αλλά για μια επερχόμενη χριστιανική γιορτή τού ζητείται να γίνει άντρας, και σύμφωνα με το έθιμο, πρέπει να σφάξει το ζώο».

Είναι η πρώτη ταινία από την Αιθιοπία που κατάφερε να επιλεγεί από το Φεστιβάλ Καννών. Ο σκηνοθέτης της ελπίζει πως το έργο θα αλλάξει, κάπως, την επικρατούσα άποψη για τη χώρα του, εκπέμποντας κάτι πιο σύγχρονο. «Στη Δύση εξακολουθούν να συνδέουν την Αιθιοπία με το λιμό που ξέσπασε τη δεκαετία του 1980 σε μια επαρχία πάνω σε μια περίοδο πολιτικής και περιβαλλοντικής αναταραχής.

Η ταινία Lamb θα αναδείξει την Αιθιοπία μέσα από ντόπια λογική, εστιάζοντας στο φυσικό της πλούτο », επισημαίνει. Ο Yared Zeleke θεώρησε απίστευτο που η ιδέα αυτή κατάφερε να φιλοξενηθεί σε μια τέτοια σκηνή και να ακουστεί. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία, με τον παραγωγό της ταινίας να ελπίζει ότι θα αποτελέσει εναρκτήριο λάκτισμα για αντίστοιχες ενέργειες.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή στην Αιθιοπία προβάλλοντας όχι μόνο καταστάσεις φτώχειας, αλλά και φυσικού πλούτου, με τους Αφρικανούς να «λένε» τη δική τους ιστορία.

Να σημειωθεί ότι όπως η Αιθιοπία έτσι και χώρες της Ασίας υστερούν στην εκπροσώπηση στο Φεστιβάλ Καννών, με τις ταινίες τους να είναι δύσκολο να περάσουν το «κόκκινο χαλί». Φέτος, όμως, τόσο ασιατικό όσο και αφρικανικό άρωμα έδωσε το «παρών».

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024