
ΠΑΣΟΚ: Όταν πήγαμε για λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήραμε μνημόνιο χωρίς λεφτά
«Πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη δημοσιοποίηση της παράτασης του προγράμματος που που υπέγραψε στις 27 Φερβουαρίου ο Γ.Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, «όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά», όπως αναφέρει.
«Πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη δημοσιοποίηση της παράτασης του προγράμματος που που υπέγραψε στις 27 Φερβουαρίου ο Γ.Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, «όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά», όπως αναφέρει.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την παράταση μέχρι 30.6.2015 (τρίτη τροποποίηση) του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή της «κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης» μεταξύ Ελλάδας και EFSF που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο. Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε στις 27.2.2015 ο κ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά!
Τα σχετικά έγγραφα εμφανίζονται στη Βουλή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών και αφού ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών – παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής – αρνήθηκε προκλητικά να ανταποκριθεί σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ.
Έστω και με τέτοια καθυστέρηση είναι σημαδιακό το γεγονός ότι το υπογεγραμμένο από τον κ. Βαρουφάκη κείμενο της παράτασης του μνημονίου ήρθε στη Βουλή μέσω της εξεταστικής επιτροπής, η οποία εκ των πραγμάτων ασχολείται και με την παράταση του δεύτερου μνημονίου που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και ερήμην της Βουλής, αλλά και με το τρίτο μνημόνιο που δυστυχώς είναι πλέον αναγκασμένη να υπογράψει η κυβέρνηση λόγω των τραγικών χειρισμών της των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας.
Η κα Κωνσταντοπούλου μπορεί τώρα να δει ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου δεν είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά μια νομικά δεσμευτική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον έλληνα υπουργό οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου. Μια σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.
Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
- Λήξη συναγερμού στον Πειραιά – Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πλήγματα σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές – Ακόμη και στην Τεχεράνη
- Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία έγινε αστυνομικό τμήμα
- «Πλησιάζει σε deal με την Γκενκ για τον Καρέτσα η Ντόρτμουντ – Ανέβασαν την προσφορά τους οι Βεστφαλοί»
- Μπλακ άουτ σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι και Γκύζη – Εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και σβηστά φανάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442