
Χωρίς παγίδες τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης
Σαφή, αναμενόμενα και χωρίς παγίδες χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), τη Χημεία (Θετική Κατεύθυνση) την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση) που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Δείτε τα θέματα. Το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσει και τις απαντήσεις.
Σαφή, αναμενόμενα και χωρίς παγίδες χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), τη Χημεία (Θετική Κατεύθυνση) την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση) που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
- Τα θέματα στα Λατινικά
- Τα θέματα στη Χημεία
- Τα θέματα στην Ηλεκτρολογία
- Τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
Σαφή και χωρίς παγίδες ήταν τα θέματα στα Λατινικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών από τα φροντιστήρια Ορόσημα. Οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται βατές και χωρίς ασάφειες. Στα συντακτικά ζητούμενα δεν ζητήθηκε συντακτική αναγνώριση όρων, κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο. Προσοχή χρειάστηκε μόνο στο Γ1δ (με την εξαίρεση του λατινισμού του ειδικού απαρεμφάτου) και στο Γ2γ (με όλους τους τρόπους εκφοράς του τελικού αιτίου και την υποχρεωτική γερουνδιακή έλξη).
Για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα στην Ηλεκτρολογία. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις το Θέμα Α, ενώ στο Θέμα Β1 έπρεπε να δοθεί προσοχή στο σχήμα. Βατό χαρακτηρίζεται το Θέμα Β2, ενώ μη αναμενόμενο ήταν το Θέμα Β3, αλλά βατό για τους καλά προετοιμασμένους.
Στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα, ένω τα θέματα στη Χημεία καλύπτουν όλη την ύλη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά απαιτούσαν προσοχή.
Το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσειτις απαντήσεις των θεμάτων.
Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Επανέρχεται ο Πολάκης: Φληναφήματα τα περί μη συμμετοχής μου σε ΠΓ και ΚΕ – Να πάρει θέση η επιτροπή δεοντολογίας
- Καιρός: Με βροχές μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου – Τι δείχνουν τα μοντέλα για πρώιμο καύσωνα
- Πίσω από τη λάμψη της Eurovision: Συλλήψεις, μποϊκοτάζ και το Ισραήλ ξανά στη δεύτερη θέση
- Κοζάνη: Βρέθηκε σορός άνδρα σε βουνό – Εξετάζεται αν ανήκει σε 78χρονο που έχει εξαφανιστεί
- Πάμε μια βόλτα;: Η Ελένη Ράντου μας «ταξιδεύει» στη ζωή της
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- «Κάναμε τα πάντα για αυτήν την οικογένεια – Αφαντες οι κοινωνικές υπηρεσίες – Τι λέει στο in η μητέρα συμμαθητή των παιδιών που ζούσαν στη «τρώγλη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 17.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-minhmeme-774886792-19201370-315x220.jpg)





















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442