ΟΟΣΑ: Άνεργος ένας στους δύο νέους σε Ελλάδα και Ισπανία
Ένας στους δύο νέους σε Ελλάδα και Ισπανία είναι άνεργος, τόνισε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015. Αντιθέτως, σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.
Ένας στους δύο νέους σε Ελλάδα και Ισπανία είναι άνεργος, τόνισε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015. Αντιθέτως, σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.
Συνολικά περισσότεροι από 35 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 16-29 ετών στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι άνεργοι, αλλά και εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ από αυτούς τα 20 εκατομμύρια βρίσκονται εντελώς εκτός επαγγελματικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και εργασιακού πλαισίου.
«Η αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας δεν αποτελεί απλώς ηθική υποχρέωση, αλλά οικονομική ανάγκη. Αυτοί οι νέοι αντιπροσωπεύουν μια χαμένη επένδυση καθώς και ένα βάρος για την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Γκουρία και αναφέρθηκε στα χαμηλά φορολογικά έσοδα, στις υψηλές κοινωνικές δαπάνες και στην κοινωνική αστάθεια που σχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων.
Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε για τρίτη φορά, υπενθύμισε την ρήση του Αριστοτέλη: «εκεί που διασταυρώνονται οι ανάγκες του κόσμου και τα ταλέντα σου, εκεί βρίσκεται και η κλίση σου».
Κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «σήμερα πολλές από τις χώρες μας και τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου και της αγοράς εργασίας του και πρέπει να θέσουμε τις δομές, να βρούμε τις σωστές πολιτικές λύσεις ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα νέα ταλέντα αναπτύσσονται και ακολουθούν την κλίση τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
- Γιατί ο Τραμπ έχει δίκιο με την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από Γερμανία
- Ο περίεργος αγώνας δρόμου της ΕΠΟ για τον Λανουά και της ΚΕΔ για τους νέους πίνακες διαιτητών
- AI: Πόσο κοντά είναι ένας Αρμαγεδδώνας τεχνητής νοημοσύνης – Το μεγάλο στοίχημα για τις κυβερνήσεις
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 22 Μαΐου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442