Φυλάκιση ενός έτους σε ιδιοκτήτρια σκύλου που δάγκωσε 3χρονο
Ποινική ευθύνη στην ιδιοκτήτρια ενός σκύλου, που δάγκωσε ένα τρίχρονο παιδί, επικυρώνει με απόφασή του ο Αρειος Πάγος. Το Ανώτατο Δικαστήριο «σφράγισε» την ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή που της έχει επιβληθεί.
Ποινική ευθύνη στην ιδιοκτήτρια ενός σκύλου, που δάγκωσε ένατρίχρονο παιδί, επικυρώνει με απόφασή του ο Αρειος Πάγος.
Το Ανώτατο Δικαστήριο «σφράγισε» την ποινή φυλάκισης ενός έτους μεαναστολή που έχει επιβληθεί σε ιδιοκτήτρια Λαμπραντόρ, επειδή οσκύλος της δάγκωσε παιδί 3 ετών και την μητέρα του που πήγε να τοσώσει.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη:
1) δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην είναι δυνατόν τοΛαμπραντόρ να επιτεθεί σε ανθρώπους, που περνούσαν έξω από τηνεξοχική οικία της,
2) δεν φρόντισε να δέσει σωστά το σκύλο μέσα στην αυλή,
3) δεν του τοποθέτησε φίμωτρο και
4) δεν μερίμνησε να κλείσει τα κενά μεταξύ των καγκέλων της περίφραξηςτης αυλής, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο σκύλοςπρος τους ανθρώπους, που διέρχονταν κοντά στα κάγκελα της αυλής της.
Το δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχη την ιδιοκτήτρια του σκύλου γιασωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή σε βάρος του ανήλικου καιτης μητέρας του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.
Η κατηγορούμενη είχε ασκήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο, αλλά οιανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η απόφαση έχει πλήρη καιεμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί ο νόμος και ως εκ τούτου δενχρειάζεται να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβάθμιση για το ελικοδρόμιο του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών
- Ο Παναθηναϊκός και ένα αρνητικό ρεκόρ – Ποτέ ξανά δεν είχε τόσους βαθμούς στην 4η αγωνιστική των play offs
- Μια αγκαλιά αγάπης και προσφοράς στον Πειραιά
- Δείτε το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα
- Κατερίνα Καινούργιου: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον τοκετό και η επιστροφή στην εκπομπή
- Stoiximan: «Πού ήσουν;»
- Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι δηλώνει και πόσα ακίνητα διαθέτει
- Ηράκλειο: Το σημείο που βρέθηκε αιμόφυρτη η 28χρονη μητέρα – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442