Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Audi R8 e-tron… αυτονομείται

To Audi R8 e-tron… αυτονομείται

Με αφετηρία το Consumer Electronics Show της Σαγκάης η Audi παρουσιάζει το τρίτο της concept με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με «όχημα» τη γνωστή ηλεκτροκίνητη έκδοση του sportscar της, R8 e-tron 2.0.


Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει το τρίτο πρωτότυπό της με σύστημα αυτόνομης οδήγησης πραγματοποιώντας τα αποκαλυπτήρια μιας αντίστοιχης έκδοσης του Audi R8 e-tron στο ασιατικό Consumer Electronics Show, στη Σαγκάη.

Το αυτόνομο R8 e-tron είναι πανομοιότυπο με τη μέχρι σήμερα γνωστή ηλεκτροκίνητη έκδοση του γερμανικού sportscar με εξαίρεση τη σειρά συστημάτων που «μπορούν να αναλάβουν τη διαδικασία της οδήγησης υπό ορισμένες συνθήκες και κατόπιν αντίστοιχης επιθυμίας του οδηγού» και τα οποία, όπως διευκρινίζει η Audi, θα περάσουν στην παραγωγή εντός δύο ετών.

Αναλυτικότερα, το R8 e-tron εξοπλίζεται με υπερηχητικούς αισθητήρες και τεχνολογία radar, με σαρωτές τεχνολογίας laser και μια σειρά από κάμερες τα δεδομένα των οποίων αξιοποιεί και αξιολογεί η κεντρική μονάδα υποβοήθησης του οδηγού (zFAs) και η οποία δίνει «μια αναλυτική εικόνα του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, υπενθυμίζεται ότι το R8 e-tron 2.0 προσφέρει αυτονομία 450 χλμ. –από 215 χλμ.- χάρη στις αυξημένης απόδοσης μπαταρίες ιόντων λιθίου των 92 kWh με διάταξη σε σχήμα «Τ».

Η επαναφόρτιση των μπαταριών απαιτεί «αρκετά λιγότερο από δύο ώρες» όπως αναφέρει η φίρμα, χάρη στην παρουσία του συστήματος Combined Charging System που εφοδιάζει το αυτοκίνητου και επιτρέπει την φόρτιση με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα.

Την υψηλή αποδοτικότητα των μπαταριών, συμπληρώνει η γενναιόδωρη ισχύς της νέας γενιάς του R8 e-tron 2.0 το οποίο αξιοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν 462 ίππους και 920 Nm ροπής.

Ως αποτέλεσμα το R8 e-tron 2.0 υπόσχεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ.ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 210 χλμ./ώρα ή σε 250 χλμ./ώρα αναλόγως με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης.

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024