Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε παραμύθι πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ

Σε παραμύθι πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ

Στην ταινία «Tale of Tales», που έκανε το ντεμπούτο της στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ. Με την υπογραφή ιταλού σκηνοθέτη συνδυάζει το παραμύθι με τον τρόμο. Σε μια περίοδο που τα παραμύθια έχουν γίνει μόδα στο Χόλιγουντ , η νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε παρουσιάζει μέσα από μια φρέσκια και ταυτόχρονα σκοτεινή […]

Στην ταινία «Tale of Tales», που έκανε το ντεμπούτο της στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ. Με την υπογραφή ιταλού σκηνοθέτη συνδυάζει το παραμύθι με τον τρόμο.

Σε μια περίοδο που τα παραμύθια έχουν γίνει μόδα στο Χόλιγουντ , η νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε παρουσιάζει μέσα από μια φρέσκια και ταυτόχρονα σκοτεινή ματιά κλασικές ιστορίες. Είναι γνωστός άλλωστε για το θρίλερ του Gomorrah (2008), αλλά και για το σατιρικό Reality (2012).

Η φαντασία μπολιάζει με την ομορφιά και τον τρόμο. «Είναι το πρώτη παραμύθι που έχει γραφτεί στην Ευρώπη», αναφέρει στο BBC ο σκηνοθέτης για την ταινία, και παραδέχεται ότι τον ενέταξε σε έναν πλούσιο κόσμο, όπου διεύρυνε τους ορίζοντές του.

Πριν όμως μπει στο «στίβο» της σκηνοθεσίας, ήταν ζωγράφος πράγμα που εξηγεί την προσέγγισή του σε ταινίες. «Έχω υπάρξει ζωγράφος, οπότε αντιλαμβάνομαι τη μεγάλη σημασία που κατέχει το οπτικό κομμάτι, όπως και η φαντασία», σημειώνει. Σε προηγούμενα έργα του ο Γκαρόνε ξεκινούσε από την πραγματικότητα και κατέληγε στη φαντασία. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο, και την αυλαία ανοίγει το παραμύθι.

Σχολιάζοντας την ταινία «Tale of Tales», ξένα μέσα και ηθοποιοί μιλούν για μια ανεξάρτητη οπτική, που δεν εξαρτάται από τις προσδοκίες κάποιου κινηματογραφικού στούντιο.

Όσον αφορά στη θεματολογία της, η ταινία υπογραμμίζει τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα της επιθυμίας που μπορεί να οδηγήσει σε θαύματα. Ακόμη, θίγονται αντιλήψεις γύρω από την ομορφιά, τη νεότητα και τις επεμβάσεις, όπως συμβαίνει και στην ταινία «Youth» σε σενάριο και σκηνοθεσία, Πάολο Σορεντίνο, και με τους Μάικλ Κέιν και Χάρβεϊ Καϊτέλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Για το «Tale of Tales» οι Κάννες ήταν μια αρχή. Αναμένεται και η συνέχεια η οποία για πολλούς προδιαγράφεται ευοίωνη.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024