Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορεύσεις σε Μπριάκο, κατέθεσε ο Ντάλας, νέα... βόμβα Καλογέρη για Βέροια

Απαγορεύσεις σε Μπριάκο, κατέθεσε ο Ντάλας, νέα… βόμβα Καλογέρη για Βέροια

Το πρωί της Πέμπτης πέρασε από τον ειδικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο πρώην αρχιδιαιτητής, Θανάσης Μπριάκος, όπου και απόλογήθηκε για να του επιβληθεί τελικά διπλός περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Τη δική του εκδοχή για όσα γνωρίζει ή αγνοεί αναφορικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατέθεσε, την Πέμπτη, ο Χιού Ντάλας, ενώ ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Αλέξανδρος Καλογέρης, επιβεβαίωσε τις καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 (6/1/2013).

Το πρωί της Πέμπτης πέρασε από τον ειδικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο πρώην αρχιδιαιτητής Θανάσης Μπριάκος, όπου και απόλογήθηκε.

Ο κ. Ανδρεάδης του επέβαλλε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και
απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.


Στον ανακριτή και ο Ντάλας

Τη δική του εκδοχή για όσα γνωρίζει ή αγνοεί αναφορικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατέθεσε, την Πέμπτη, ο Χιού Ντάλας, στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη. Ο Σκωτσέζος, πρώην υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών της Σούπερ Λιγκ (μέχρι και τη 10η αγωνιστική) και πλέον επιμορφωτής διαιτητών, κλήθηκε από τον ανακριτή, ο οποίος προσπαθεί να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση της διαφθοράς.

Ο Ντάλας κατέθετε επί δύο ώρες ως μάρτυρας της δικαστικής υπόθεσης και αποχωρώντας από την Ευελπίδων, δήλωσε τα εξής: «Προσκλήθηκα από τον κύριο Ανδρεάδη, ο οποίος χάρηκε πολύ για τη σημερινή μου παρουσία εδώ. Μου έκανε κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με την έρευνα που διεξάγει για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις οποίες απάντησα. Το σημερινό ραντεβού μας ήταν προγραμματισμένο καθώς τον είχα ενημερώσει ότι θα είμαι στην Ελλάδα αυτό το διάστημα για το σεμινάριο διαιτητών».

«Βόμβες» από τον Καλογέρη

Στο μεταξύ, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν του Άρη, Αλέξανδρος Καλογέρης, στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, επιβεβαίωσε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκο Γεωργέα για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια (6/1/2013). Ο 29χρονος παίκτης απολογήθηκε στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο και σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε τα εξής:

«Στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια, αλλά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήμουν αναπληρωματικός και έκανα προθέρμανση. Αντικατέστησα τον Νίκο Γεωργέα στο 49΄ και όταν ο Γεωργέας ήρθε να με αντικαταστήσει αναρωτήθηκα γιατί ήταν εκνευρισμένος, αλλά δεν είχα καταλάβει κάτι. Ούτε κανείς μου είχε πει. Οπότε δεν γνώριζα τι είχε ειπωθεί στα αποδυτήρια. Όταν φτάσαμε στο 80΄ και το παιχνίδι ήταν στο 1-0, οι συμπαίκτες μου γύρισαν και μου είπαν: «Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0″! Εγώ συνέχισα να παίζω κανονικά γιατί δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι περίεργο γινόταν. Μετά από μέρες πληροφορήθηκα τι ακριβώς είχε πει ο γενικός αρχηγός στα αποδυτήρια και τότε κατάλαβα».

Στην ουσία, η μαρτυρία αυτή ανατρέπει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ που απάλλαξε τη Βέροια και ταυτόχρονα υποχρεώνει τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ να ασκήσει έφεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024