Σαμαράς από το ΕΛΚ: Χρειάζεται συμφωνία που θα διασώζει την ανάπτυξη
Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας: «Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας.»
Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας: «Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας.»
Η συμφωνία πρέπει να διασώζει την ανάκαμψη που έχουμε ήδη πετύχει, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ για να υπογραμμίσει:
«Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία.»
Στη συνεδρίαση του ΕΛΚ διαπιστώθηκε η θέληση χωρών όπως η Αρμενία, η Γεωργία και η Μολδαβία να συνδεθούν με την Ευρώπη.
«Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Τηγανητό ρύζι με αυγό
- Πάνω από 60.000 ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
- Τα τρία αγκάθια των διαπραγματεύσεων για Ιράν και ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν που… δεν θέλει
- Ενέργεια: Άνθρακα «ψήφισαν» οι ΗΠΑ το 2025
- Κινέζοι φοιτητές μελετούν Μάο και Σι για καλύτερες…θέσεις εργασίας
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)




















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442