Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΤΕ: Βραβεύσεις νικητών 5ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

ΕΤΕ: Βραβεύσεις νικητών 5ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», που διοργάνωσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα.

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», που διοργάνωσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»,, που αποτελεί πλέον θεσμό, συμμετείχαν 783 άτομα είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, που υπέβαλαν 422, ιδιαίτερα αξιόλογες, προτάσεις. Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Στην τελετή βράβευσης που έγινε την Πέμπτη στο «Μέγαρο Μελά» της Εθνικής Τράπεζας, παρέστησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστας Φωτάκης, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης , η γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, πρυτάνεις και εκπρόσωποι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθώς και φορείς τεχνολογίας.

Στους νικητές απονεμήθηκαν δέκα βραβεία:

· Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κούρτεση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο «Goodvidio: Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο video περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών».

· Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Πάρι Ζιώγκα, Δημητρίου Πιχλιαβά, Ζωής Γιαβρή, Κωνσταντίνου Αμεράνη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και Δημητρίου Ροζάκη για την πρότασή τους με τίτλο «TomoTECH Studio».

· Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Ναταλίας Κρίτσαλη και Γεωργίου Σταυρόπουλου (2 άτομα) για την πρότασή τους με τίτλο «BLOODE».

· Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Πουρναράκη, Σπύρου Φωτόπουλου, Νικολάου Τσίχλα και Κωνσταντίνου Βολουδάκη για την πρότασή τους με τίτλο «nimbata – call conversion tracking & analytics platform».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) απονεμήθηκαν στους:

· Δαμουλιανό Άγγελο για την πρότασή του με τίτλο «Botilia.gr, ο νέος τρόπος να αγοράζεις κρασί: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής και διάθεσης των καλύτερων κρασιών μικρών οινοπαραγωγών».

· Γιώργο Καρακατσιώτη για την πρότασή του με τίτλο «Acropolis Rock: one tour guide to rule them all».

· Ομάδα των Χρήστου Παναγιώτη Καρακίτσιου, Γεωργίου Καραΐσκου, Σοφίας Κορλού, Δημητρίου Τσαπέτη και Αθανασίου Λεοντάρη για την πρότασή τους με τίτλο«Geomiso, του Πρώτου Ελληνικού Λογισμικού Ισογεωμετρικής Ανάλυσης».

· Ομάδα των Αθανάσιου Κοσμίδη, Βασιλείου Παΐρακταρίδη, Αλέξανδρου Γιαμά, Παναγιώτη Βιδάλη και Παρασκευά Κοσμίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Care Across: online δίκτυο ενημέρωσης και στήριξης ασθενών με καρκίνο, το οποίο ενισχύει την έρευνα κατά της νόσου».

· Ρόζα Μαρίνα Μέλλου για την πρότασή της με τίτλο «Classfund».

· Ομάδα των Αθανασίου Παπαδημητρίου, Βιργινίας Βυζαντίου, Βασιλικής Γούλου και Ευσταθίου Τζάρου για την πρότασή τους με τίτλο «giaola.gr: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες, με πρωτοποριακό online προγραμματισμό ραντεβού».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024