Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δικαστική δικαίωση μιας γκέι τούρτας

Η δικαστική δικαίωση μιας γκέι τούρτας

Ένοχοι για διακρίσεις κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείου στη Βόρειο Ιρλανδία που απέρριψαν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων την παραγγελία για τούρτα με σλόγκαν υπέρ του γκέι γάμου.

Ένοχοι για διακρίσεις κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείου στη Βόρειο Ιρλανδία που απέρριψαν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων την παραγγελία για τούρτα με σλόγκαν υπέρ του γκέι γάμου.

Η υπόθεση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, έχει πάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, με βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της Β.Ιρλανδίας να ζητούν αλλαγή του νόμου ώστε να επιτρέπεται η άρνηση παροχής υπηρεσιών για θρησκευτικούς λόγους.

Κατά του ζαχαροπλαστείου κινήθηκε δικαστικά ο Γκάρεθ Λι, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, λόγω της άρνησης των ιδιοκτητών να του ετοιμάσουν τούρτα με το σλόγκαν «Υποστηρίξτε τον Γκέι Γάμο».

Ο Λι υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η άρνησή τους τον έκανε να νιώθει «ανάξιος» και «κατώτερος άνθρωπος».

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο πριν από την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ντάνιελ ΜακΆρθουρ δήλωσε: «Εξυπηρετούμε ευχαρίστως οποιονδήποτε, δεν μπορούμε όμως να προωθούμε μια ιδέα που έρχεται σε αντίθεση με όσα λέει η Βίβλος για τον γάμο».

Η δικαστής Ίζομπελ Μπράουνλαϊ αναγνώρισε ότι ο ΜακΆρθουρ και η σύζυγός του έχουν «γνήσια και βαθιά θρησκευτικά πιστεύω», έκρινε όμως ότι η νομοθεσία «προστατεύει τους πολίτες από τη χρήση του σεξουαλικού προσανατολισμού τους για την απόρριψή τους ως πελατών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024