Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποτελεσματικές οι ενέσεις Botox στη θεραπεία της ακράτειας ούρων

Αποτελεσματικές οι ενέσεις Botox στη θεραπεία της ακράτειας ούρων

Αν και οι ενέσεις τοξίνης αλλαντίασης είναι γνωστές για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της ακράτειας ούρων.

Αν και οι ενέσεις τοξίνης αλλαντίασης είναι γνωστές για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της ακράτειας ούρων.

Πρόκειται για δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας που αποδεικνύουν ότι οι ενέσεις Botox απευθείας στο μυ της ουροδόχου κύστης μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος θεραπείας της πάθησης.

Η ακράτεια ούρων είναι αποτέλεσμα της συχνής ή ακούσιας σύσπασης της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα την διαρκή έπειξη για ούρηση ή την διαρροή ούρων.

Στην πρώτη μελέτη, ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ουρολογίας του Ιατρικού Κέντρου «NYU Langone» της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Δρ Βίκτορ Νίττι, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 227 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με ενέσεις Botox (κατά μέσο όρο λιγότερες από δύο ετησίως) για τέσσερα χρόνια.

Σχεδόν εννέα στους δέκα ασθενείς εμφάνισαν 50% ή και μεγαλύτερη μείωση στα καθημερινά επεισόδια ακράτειας ούρων. Το 44%-52% των ασθενών ανέφεραν απουσία επεισοδίων.

Επίσης, διπλασιάστηκε το σκορ της ποιότητας ζωής και τριπλασιάστηκε μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης.

Οι συχνότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν λοιμώξεις του ουροποιητικού, κάτι που όμως δεν επιδεινώθηκε με την συνέχιση της θεραπείας.

Στη δεύτερη μελέτη που έγινε πάλι από την ομάδα του Δρ Νίττι, με τη συμμετοχή 250 ασθενών, εξετάστηκε η επίδραση της θεραπείας με μια έως έξι ενέσεις Botox, σε διάστημα τριών ετών.

Και πάλι απεδείχθη ότι η μακροχρόνια θεραπεία με ενέσεις Botox συντέλεσε σε διαρκή πτώση των επεισοδίων ακράτειας, με τη μια ένεση να παράγει σταθερά αποτελέσματα για μια περίοδο ενός έτους, στο ένα τρίτο των ασθενών.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024