Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν οι ναυτικές ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας στη Μεσόγειο

Ξεκίνησαν οι ναυτικές ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας στη Μεσόγειο

Εννέα πολεμικά πλοία συμμετέχουν στις κοινές ναυτικές ασκήσεις «Θαλάσσια  Συνεργασία 2015 που πραγματοποιούν για πρώτη φορά στη Μεσόγειο η Ρωσία και η Κίνα. Μέχρι σήμερα, οι κοινές σινορωσικές ασκήσεις πραγματοποιούνταν αποκλειστικά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εννέα πολεμικά πλοία συμμετέχουν στις κοινές ναυτικές ασκήσεις «Θαλάσσια Συνεργασία 2015 που πραγματοποιούν για πρώτη φορά στη Μεσόγειο η Ρωσία και η Κίνα.

Μέχρι σήμερα, οι κοινές σινορωσικές ασκήσεις πραγματοποιούνταν αποκλειστικά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Φέτος, η πρώτη φάση των γυμνασίων πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όπου Ρωσία και Κίνα πραγματοποίησαν ασκήσεις ελιγμών και προετοιμασίας αντιαεροπορικής άμυνας.

Στο μέρος των ασκήσεων που διεξάγονται στη Μεσόγειο έως τις 21 Μαΐου συμμετέχουν τρία κινεζικά και έξι ρωσικά πλοία: από από κινεζικής πλευράς οι φρεγάτες Linyi και Weifang, καθώς και ένα σκάφος συνοδείας-ανεφοδιασμού, ενώ από ρωσικής η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό Μόσχα, το πλοίο περιπολίας Ladni, τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Αλεξάντρ Οτρακόφσκι» και «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», καθώς και το αερόστρωμνο πυραυλοφόρο «Σαμούμ» και ένα ρυμουλκό-σωστικό σκάφος.

Κατά το διάστημα διεξαγωγής της άσκησης στο καταδρομικό Μόσχα θα είναι εγκατεστημένο το αποσπασμένο επιτελικό κέντρο διοίκησης του ενιαίου σινορωσικού ναυτικού σχηματισμού, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποπλοίαρχος Ίγκορ Ντιγκάλο.

Η άσκηση, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ria-Novosti, θα παρακολουθείται κεντρικά και σε απευθείας σύνδεση από το ενιαίο επιτελείο της άσκησης, που εδρεύει στον ρωσικό οικισμό Ντιβναμόρσκ.

Επικεφαλής της άσκησης από τις δύο χώρες είναι ο αντιναύαρχος Αλεξάντρ Φεντοτένκοφ, υποδιοικητής του ρωσικού Στόλου, και ο κινέζος ομόλογός του αντιναύαρχος Ντου Τζιν Τσεν.

Εντός του 2015 προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στον Ειρηνικό μία ακόμα μεγάλη ναυτική σινορωσική άσκηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024