Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυθαίρετες μετακινήσεις επικουρικών γιατρών καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Αυθαίρετες μετακινήσεις επικουρικών γιατρών καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στους διοικητές της 1ης και 2ης  Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) καταγγέλοντας αυθαίρετες μετακινήσεις επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ. Σύμφωνα ανακοίνωση του ΙΣΑ, οι συγκεκριμένες ΥΠΕ αποφάσισαν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τη μετακίνηση επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ για την κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών σε Κέντρα Υγείας, χωρίς την προηγούμενη δική τους συναίνεση και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή τους.

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στους διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) καταγγέλοντας αυθαίρετες μετακινήσεις επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ. Σύμφωνα ανακοίνωση του ΙΣΑ, οι συγκεκριμένες ΥΠΕ αποφάσισαν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τη μετακίνηση επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ για την κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών σε Κέντρα Υγείας, χωρίς την προηγούμενη δική τους συναίνεση και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή τους.

«Πρόκειται για μια απαξιωτική προς το ιατρικό σώμα υιοθετηθείσα πρακτική των Διοικητών των ΥΠΕ να αποφασίζουν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τέτοιες μετακινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη 2η ΥΠΕ δόθηκε εντολή μετακίνησης ιατρού από την ΜΥ Πειραιά στη Νάξο», υποστηρίζει ο ΙΣΑ.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για παραβίαση των όρων της σύμβασης εργασίας αφού υπερβαίνει κατά πολύ την εργασία των 35 ωρών ανά εβδομάδα και αναφέρουν ότι ήδη έχουν υποβληθεί παραιτήσεις υπηρετούντων ιατρών στο ΠΕΔΥ λόγω εντολής μετακίνησης.

Ο ΙΣΑ καλεί τους διοικητές των ΥΠΕ να ανακαλέσουν άμεσα κάθε απόφασή τους περί μετακίνησης γιατρών του ΠΕΔΥ, που έγινε χωρίς να έχει ζητηθεί ρητά η συναίνεση του γιατρού και να προχωρήσουν στην κάλυψη των αναγκών μόνο σε εθελοντική βάση.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024